Прочитај ми чланак

Хазин: Путин не жури са урушавањем западне економије- из једног разлога…

0

Русија не жури са кризом глобалне економије, јер се земље Запада, једна по једна, без додатне помоћи, лишавају будућности. Ово је изјавио економиста Михаил Хазин.

Глобална финансијска елита је, сматра експерт, изгубила ресурс на коме је постојала дуги низ година – и уз помоћ којих је преузела власт у свету. Ову елиту (условне транснационалне банкаре) одувек је занимао само новац, а њен ток мисли се може пратити, у безнадежним и грозничавим покушајима да се извуче из ситуације са инфлацијом.

Једнако тешка ситуација развила се и за штићенике глобалних банкара – либералне политичаре који схватају да управо сада губе све.

Руководство западних земаља, тоталном пропагандом формира виртуелну реалност, у којој себе сматрају демијурзима. Хазин наводи пример Пољске и балтичких држава које су одбиле да пусте Русе, чак и ако имају шенгенске визе.

У том контексту, такозвана контраелита добија све већу популарност на Западу (Хазин међу ове представнике убраја Доналда Трампа и Виктора Орбана). Ови људи „тихо преговарају” за нови свет после кризе.

Истовремено, у Самарканду је одржан самит ШОС-а, чија је апотеоза била заједничка фотографија лидера Русије, Кине и Индије који се држе за руке. Хазин је уверен да се не ради о пријатељству и међусобној наклоности, већ о разумевању слике будућности која је недоступна западним лидерима.

„Има једна детињаста игра, где одређени број људи хода у кругу, а у центру стоје столице. У неком тренутку музика престаје, и ви морате да седнете. Ко није сео, изгубио је и одлази. Данас се игра та игра, у геополитичком свету.

Једна по једна, одустају земље чије се лидерство, неговано од стране транснационалних банкара, показало толико неадекватно, да те земље после кризе немају будућност“.

„Балтичке државе и Украјина су већ отишли, Пољска је на ивици одласка, али Си, Путин и Моди су већ заузели своје „столице“. Сада је питање да ли ће остати Немачка, Француска и Велика Британија. То је специфичност савременог тренутка. Зато Путин чека.“, рекао је Хазин на свом Телеграм каналу.