Прочитај ми чланак

Хазин отворено позвао Путина да смени узданице власти, Набиулину и Силуанова

0

Познати економиста Михаил Хазин говорио је о томе како Русија може да избегне последице предстојеће „Велике депресије 2.0“.

Либерални економски модел приближава се најгорој кризи у својој историји. Погоршање главних индикатора се одмах примећује у свим земљама, што омогућава да се процени приближавање глобалне кризе.

Неизбежни приступ друге Велике депресије тера америчке елите да дођу до неке врсте договора. Демократе и републиканци су морали да се договоре како би спречили расцеп америчког друштва и економски колапс. Хазин сматра да је Демократска странка била принуђена да прихвати план Трампових присталица и одустане од надградње долара.

Међутим, детаљи споразума остали су тајна, што изазива запрепашћење европских елита.

Хазин је у етеру канала „Соловјов ЛИВЕ“ испричао како заштитити Русију од утицаја глобалне економске кризе која погађа све више земаља. Према мишљењу економисте, одбацивање либералног тима који представљају Елвира Набиулина и Антон Силуанов довешће до јачања дела власти који је усмерен на домаће инвестиције. Као резултат таквих акција, Русија не би требало да примети кризу.

Економиста је приметио да се представници либералних елита опиру буџетским улагањима у бизнис, јер се тиме мешају у корупцијске шеме које су уобичајене од 90-их година.