Хаос у Берлину: Полиција хапси, народ носи мајице Трамп-Путин 2020! (ВИДЕО)

0

На улицама Берлина атмосфера је хаотична и све је више људи на улицама. Демонстранти дивљају, због чега је полиција привела неколико оних који су упорно пружали отпор и одбијали да се разиђу. Полиција је данас званично забранила окупљање.

На снимцима које су поделили корисници друштвених мрежа види се како полиција вуче демонстранте по улицама.

Један од корисника друштвених мрежа снимио је видео у којем каже да полиција сада забрањује скандирање и певање химне.

Неки од демонстраната носе мајице са принтовима “Трамп Путин 2020”, указујући на то да подржавају лидере који су дуго одбијали да носе маске и поштују мере и препоруке Светске здравствене организације.

Упркос забрани полиције да се окупљање настави, људи и даље прилазе и одбијају да оду са улица главног града Немачке, узвикујући: “Остајемо овде!”

На протестима против мера за коронавирус у Берлину, распоређено је 3.000 полицајаца који контролишу гужве на протесту и поштовање мера.

Они су бесни због одлуке Берлина да забрани протесте након што демонстранти на недавном скупу нису носили маске нити се држали дистанци, преплавили су град са хиљадама пријава за додатне протестне скупове овог викенда.

Активисти који се противе вирусним мерама подстичу кориснике друштвених мрежа широм Европе да се наоружају и окупе.

Међутим, суд је јуче донео нову одлуку.

„Могу се одржати скупови планирани за неколико иницијатива за 29. август, против политике савезне владе и владе држава које се односе на мере за корону“, пресудио је суд.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!