Прочитај ми чланак

Хаос: Наточе гориво, па беже

0

Све више возача одлучује да једноставно престане да плац́а гориво

У Холандији све више возача заборавља да плати на бензинској станици након што до краја напуне аутомобил. Цене горива су последњих недеља порасле за 25 одсто.


Све више возача одлучује да једноставно престане да плаћа гориво. Не тако што ћете оставити аутомобил и одлучити се за јавни превоз, већ једноставно не платити након точења горива. Последњих недеља знатно више возача наставило је да вози након допуне горива без плаћања.

Почетком године је око 300 возача недељно одлазило са бензинских пумпи без плаћања, а сада је тај број у Холандији достигао 350 до 370 возача недељно. Неки Холанђани једноставно више не могу да приуште гориво које је скупље од два евра по литру и постају очајни.

Поред тога, чини се да многи људи мисле да је казна за вожњу без плаћања горива у неким случајевима јефтинија од пуног резервоара бензина или дизела. То није баш тако. Пун резервоар кошта око 100 евра, док је казна за крађу горива у Холандији 131 евро. Међутим, ако вас ухвате, не само да морате да платите казну, већ и да вратите целу количину резервоара.