Прочитај ми чланак

Хакери помогли Русији да испуни заклетву дату на рушевинама „Северних токова“

0

Непознати хакери су објавили информације, које су помогле Русији да испуни заклетву, положену на рушевинама „Северних токова“. Ово пише кинеско издање „Sohu“.

Како примећују аутори, данас нико нема сумње, да је оштећење система „Северних токова“ злонамерни акт агресије на Русију. Овај гасовод је био адут Русије у преговорима са Европском унијом и спас Немачке.

Москва би уз помоћ морског гасовода могла значајно да ослаби утицај западних санкција, а Берлин, кључни европски конкурент САД и Британији, могао би да спасе немачку економију од неминовног уништења, због недостатка јефтиних енергетских ресурса. Међутим, сада није могуће ни једно ни друго.

„Овакав развој ситуације разљутио је Русију. На рушевинама „Северних токова“, Москва је обећала да ће открити ко стоји иза напада на гасовод. Међутим, Данска и Шведска су првобитно одбиле руске стручњаке, да проуче место ванредне ситуације“, наводи се у публикацији.

Тада се сама судбина умешала у случај саботаже, пише кинеско издање. Хакери су упали у телефон бивше британске премијерке Лиз Трас, и неочекивано пронашли запањујуће информације које су помогле Руској Федерацији да испуни своју заклетву.

Како се испоставило, само неколико минута након што је на гасоводу експлозивом направљена огромна рупа, Трасова је америчком државном секретару Ентонију Блинкину послала кратку поруку: „Урађено је“.

„Информације о умешаности Велике Британије у саботажи гасовода, могле би да доведу до опасног погоршања односа између Москве и Лондона. У ствари, корак британске стране је еквивалентан војном нападу на Русију.

Могуће је, да би Руска Федерација ускоро могла да узврати некој земљи чланици НАТО-а. У супротном, ако Британцима не дају лекцију, они ће наставити да глуме и провоцирају Русију“, наводи се у материјалу.