Прочитај ми чланак

Гугл не дозвољава Трампову апликацију Truth Social у Play продавници

0

Truth Social, званична апликација за друштвене мреже бившег америчког председника Доналда Трампа и његових присталица, стављена је ван Гоогле-ове Play продавнице због вишеструких озбиљних “кршења” правила, рекао је технолошки гигант за Аксиос у уторак.

Извршни директор Truth Social-а и бивши калифорнијски конгресмен Девин Нунес јавно се пожалио на то да је Гугл наводно одуговлачио да одобри апликацију, питајући се наглас шта би могло да траје „тако дуго“ и говорећи корисницима да укључивање на платформу Андроид апликација зависи „од Гугла“. Међутим, Гоогле је преко портпарола тврдио да је Truth Social крив за кашњење, јер је и даље морао да поправи неколико нерешених „кршења стандардних смерница“.

„Поседовање ефикасних система за модерирање садржаја који генеришу корисници је услов наших услова коришћења да би било која апликација могла да буде објављена на Google Play-у“, објаснио је портпарол, додајући да је Truth Social одговорио „потврђујући на наше повратне информације и рекавши да раде на решавању ових питања”.

Док Truth Social има банере са „осетљивим садржајем“ који спречавају неке постове који се могу сматрати увредљивим, Гоогле је очигледно довео у питање одбијање платформе да уклони претње насиљем, чак и оне изражене као реторичко средство.

Увођење Truth Social-а било је оптерећено финансијским и регулаторним проблемима, укључујући истрагу Комисије за хартије од вредности о компанији за посебне намене Дигитал Wорлд Ацqуиситионс Цорп која је постављена да изнесе компанију у јавност.

Трамп је уклоњен са свих мејнстрим платформи друштвених медија у јануару 2021. након што је оптужен за подстицање насиља међу својим присталицама након немира на Капитолу 6. јануара. Док размишља о повратку на изборе 2024. године, само је Илон Маск – који изгледа одустао од куповине Твитера – сугерисао да би пожелео добродошлицу бившем председнику да се врати на платформу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!