Прочитај ми чланак

Голдман Сакс: Америка тоне у рецесију

0

Голдман Сакс група повећала је вероватноћу рецесије у САД на 35 одсто у наредних годину дана, због неизвесности у погледу економског утицаја банкарског сектора.

Економисти предвођени Јаном Хацијусом из те инвестиционе групе повећали су своје процене о изгледима за рецесију са претходне вероватноће од један према четири, након колапса Банке Силицијумске долине (СВБ), преноси Блумберг.


Стопа пословне активности раста Голдман Сакса и даље је позитивна, а њихова пословна активност у фебруару просечно је прелазила половину и достизала до 52 одсто.

Реална процена Голдман Сакса о запошљавању указује на благ пораст стопе отпуштања, која је и даље ниска и износи 1,2 одсто, док је разлика између броја радних места и радника смањена, остала изнад нивоа од два милиона људи, проценили су економисти.

Глобални инвеститори постали су изузетно осетљиви на финансијске промене, а страхови су даље продубљени кризом поверења у банку Креди Свис (Цредит Суиссе). Као одговор, трговци своповима су изнели очекивања за смањење каматних стопа од Федералних резерви унапред.