Прочитај ми чланак

ГЛОБАЛИСТИ Илон Маск открио ко стоји из Биткоина, Бил Гејтс га одмах напао

0

Амерички милијардер на Твитеру има око 78 милиона пратилаца, а његов твит о пореклу биткоина направио огромну пометњу на мрежи.

Маск је открио порекло псеудонима и званичног творца биткоина – Сатоши Накамото.

Он је сликовито приказао да је у питању комбинација првих слогова имена великих технолошких гиганата: Самсунг, Тошиба, Накамичи и Моторола.

Овај твит је изазвао буру коментара и расправа широм света.

Иначе, на интернету се годинама води полемика о пореклу творца биткоина, иако фотографија коју је Маск показао кружи мрежама неколико година, ово је први пут да представник глобалиста и светске елите потврди ту тeорију.

CNN наводи да Маск има биткоине у вредности од две милијарде долара, након што је прошле године инцијално инвестирао у криптовалуту 1,5 милијарди.

Криптовалуте су се од почетка промовисале у свету као „ударац на банке и систем“, али је потпуно јасно да је то пројекат глобалиста.

Бил Гејтс кренуо на Маска

Чим је Маск објавио спорну фотографију, Бил Гејтс оснивач Мајкрософта, почео је „спонтано“ да критикује дојучерашњег доброог пријатеља Илона Маска, упозоравајући свет на опасност од криптовалута.

Свезнајући Гејт је у интервјуу за Сан магазин рекао да је крипто тржише велики ризик за сваког ко има мање новца од Маска, додајући да је то  “скоро сваки човек” кад се узме у обзир да је шеф Тесле и SpejsX-а са процењених 229 милијарди долара најбогатији човек на планети.

Гејтс је указао да су крипто инвестиције мање ризичне за богаташе попут Маска јер они имају велике резерве готовине иза себе које ће их подржати кад крипто „пукне“.

„Илон има тоне новца и веома је софистициран, па не бринем што ће његов биткоин насумично ићи горе-доле… Ако имате мање новца од Илона, будите опрезни у погледу криптовалута“ – закључио је Гејтс.

Осим Гејтса, крипто инвеститори су такође панично апеловали на Маска да престане да твитује о дигиталним валутама и ургирали на његове фанове да не прате његове савете. Маскови твитови, које су стручњаци означили као неодговорне, обогатили су неке његове пратиоце док су други потрошили гомилу новца, тврде крипто инвеститори.