Прочитај ми чланак

Главни судија Ј. Африке вакцине против коронe повезује са „сатанском агендом“

0

Главни судија Јужне Африке Могоенг Могоенг (Mogoeng Mogoeng) одбацио је упозорење да би он могао угрозити здравље људи због тога што повезује вакцину против коронавируса са „сатанском агендом“.

Судија који је на високом положају је рекао да би људи требало да буду поштеђени сваке вакцине коју једна сатанска агенда ”знака звери” жели да промовише. Могоенг тврди да он није у суштини против вакцина, већ против оних које би могле да „корумпирају“ ДНК и позвао је Бога да је уништи.


Брзо се појавила забринутост да би људи могли одбити да буду вакцинисани због Могоенгових коментара. Новине ”Гвардиан” извештава: Након што је Јужна Африка била домаћин првог покушаја вакцинације против коронавируса на континенту, противници вакцинације протестовали су против коришћења Африканаца за испитна тестирања.

Пре две деценије, тадашњи председник Табо Мбеки (Thabo Mbeki) поставио је питање да ли је ХИВ узрок АИДС-а који је похарао земљу? Могоенг, који при обављању своје службе често отворено испољава своју хришћанску веру, молио се у четвртак при једном јавном догађају да људи буду поштеђени вакцине коју протежира једна сатанска агенда ”знака звери”.

На питања о томе, на конференцији за штампу у петак, при објављивању једног судског извештаја, рекао је, „Ако постоји нека вакцина која је направљена са намером да наштети људима, онда таква вакцина никада не сме угледати светлост дана. Молим се Богу да то заустави “.

Могоенг је додао: „Мислим да вакцина никада не би требала бити обавезна … Не можете људима наметнути вакцину. И зашто би?“

Портал Сандеј Тајмс Дejли ( Sunday Times Daily) цитирао је Барија Шоуба (Barry Schoub) професора вирусологије на Универзитету Витс и шефа министарског саветодавног одбора за ковид-19, који је рекао: „Жалосно је што неко овог формата води људе у погрешном правцу, јер, вакцине су један важан део у контроли ове епидемије и за жаљење је, што се неко са таквим утицајем одупире напорима да се ова епидемија стави под контролу.”

Али Могоенг је рекао да се он неће дати ућуткати: „Не бринем се за последице. Већ смо предуго ћутали и држали се правила”