Прочитај ми чланак

Главни Путинов нуклеарни адут – ракета Циркон проглашена за „апсолутно оружје“

0

Циркони наводно за сат могу уништити амерички носач авиона и бродове око њега

Утицајно кинеско онлајн-издање Baijiahao објавило је да је Владимир Путин показао Вашингтону свој главни ненуклеарни адут – хиперсоничну ракету «Циркон»

И нагласило: „То је оружје због којег Американцима већ играју нерви. То је убитачно оружје Оружаних снага Русије какво нема нико у свету. Штавише: ниједна армија света нема чиме да пресретне ракету која лети девет пута брже од звука“.

Московски војни аналитичар Алексеј Борзенко на исту тему је рекао:

„Главна предност Циркона је што је практично нерањив на системе ПВО, а то су ракете које моу да потопе амерички носач авиона са пратећим бродовима за пола сата. Максимум за сат. Циркон је данас апсолутно оружје“.

Борзенко наводи да Циркон у стању да пробије ПРО заштиту сваког носача авиона.

Он указује и да су Сједињене Државе такође покушале са хиперсоничним ракетама, али да се све завршило неуспехом: свих 7-10 лансирања показало је да су те америчке ракете нестабилне.

Борзенко закључује: „Русија је у области хиперзвука испред САД 15 година. Русији сада преостаје само да произведе довољан број Циркона и да ради на његовим побољшаним верзијама“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!