Прочитај ми чланак

Гинцбург: Русија прави вакцину против рака истом мРНА технологијом као Фајзер

0

Кад сам говорио да су иРНК (мРНА) вакцине лошије од аденовирусних, мислио сам на профилактичке. Ако је човек већ болестан, предности иРНК превазилазе побочна дејства, изјавио je Гинцбург.

Вакцина на основу иРНК (mRNA) технологије против свих типова рака показала је обећавајуће резултате на мишевима, изјавио је за Газету директор Центра Гамалеја академик Руске академије наука Александар Гинцбург.

Вакцина се „прави на основу иРНК технологије, попут ковид вакцина Фајзера и Модерне“, рекао је Гинцбург, додавши да је иРНК платформу његов институт направио не по западном методу, већ по властитој варијанти, заштићеној руским патентима.

На питање новинара „Станите, па зар нисте говорили да су вакцине на основу иРНК технологије лошије од оних на основу аденовирусног вектора?“ Гинцбург одговара:

„Имао сам у виду профилактичке, не терапеутске вакцине. Кључна разлика је што ће се терапеутска вакцина давати људима који су већ болесни – у овом случају од рака. Поврх тога, вакцина ће бити индивидуална, разрађена за конкретног човјека. А профилактичке вакцине потребне су здравим људима, и ту је иРНК технологија лошија, с више побочних дејстава. Ако је, пак, човек већ болестан и бори се с раком, предности мРНК технологије превазилазе побочна дејства.“

Развој вакцине надзире се с највишег мјеста. Према Гинцбургу, предсједник Владимир Путин одобрио је пројекат прије седам мјесеци и наложио министарствима да обезбиједе финансирање из буџета. иРНК вакцина је и под „личним“ надзором министра здравља Михаила Мурашка.

Реагујући на Гинцбургов интервју за Газету, посланик у Думи Михаил Дељагин примијетио је:

„Резултати претходне Гинцбургове вакцине су ,пословна тајнаʻ, под будном заштитом државе.

Подсјетио бих да је примена западних вакцина (а Гинцбург је говорио о њиховој сличности с руским), према подацима западних судова и општила, досад довела до преране смрти више од три милиона људи – и људи умиру и даље.

Кад се домаћи вакцинаши уморе од чекања да Запад прогласи нову пандемију, очајнички траже нови налог власти за експерименте на људима.“

Судећи по реакцијама на руским друштвеним мрежама и интернет форумима, Дељагин није једини ком је доста Гинцбургових „масовних експеримената“ на људима.