Прочитај ми чланак

Гејтсови планови за нову пандемију: Корисници друштвених мрежа изнервирани (ВИДЕО)

0

ИДЕЈА Била Гејтса да се формира глобални систем упозорења на болест, навела је кориснике друштвених мрежа да поставе питање зашто милијардер који није из медицинске струке кује такве планове који им уливају страх да могу постати платформе за тиранију.

Суоснивач Мајкрософта и трећи најбогатији човек на свету огласио се у понедељак на Твитеру и заложио се за нови систем за који је рекао да ће помоћи у спречавању будућих пандемија. То би укључивало огромне платформе за тестирање које би могле да тестирају 20 одсто становништва сваке недеље, рекао је Гејтс у видеу у којем промовише своје планове. Додао је да ће се будући третмани, попут моноклонских антитела и вакцина, развијати далеко брже као одговор на ширење болести убудуће.

Гејтс и његова супруга Мелинда објавили су детаљан план у свом годишњем писму које је објављено прошле среде, али видео објављен на Твитеру оставио је јачи утисак. Снимак приказује Гејтса како се креће око малих фигурица, попут шаховских, на светској мапи.

Фигурице представљају људе различитих раса, а Гејтс их позиционира тако „да уоче почетке ширења болести, чим се оне догоде, било где у свету“. Ако такозвани „глобални систем упозорења“ идентификује нову заразу, тимови оних који први реагују, попут „пандемијских ватрогасаца“, пожуриће на локацију да зауставе избијање епидемије, рекао је Гејтс, користећи авионе, хеликоптере и фигурице у заштитним оделима жуте боје како би илустровао поенту.

„Заустављање следеће пандемије захтеваће велика улагања, али мислим да је ово најбоља полиса осигурања коју је свет могао кда купи“, рекао је Гејтс.
Гејтсов план је наишао на скептицизам и страх на друштвеним мрежама, где су они који су погледали снимак истакли да су такве институције, као што су Центри за контролу и превенцију болести и Светска здравствена организација, већ оптуживане када је реч о ораћењу избијања болести и сугерисали су да Гејтс има подле мотиве, преноси РТ.

„Бил Гејтс поставља темеље за још пандемија, залажући се за армију учесника и јасно жели да читава популација иде на прегледе сваких шест недеља. Ово је очигледно план за доминирање светом и то је зло“, написао је један корисник Твитера.

Гејтс је блокирао коментаре на свом налогу на Твитеру, осим за људи које прати на тој мрежу, али му ни то није помогло да избегне критике.

„Бил је толико сигуран да спречава ус**не пандемије, да блокира коментаре. Пропаганда“, рекао је коментатор Енди Бирд.

На Твитеру се појавило и питање – да ли Бил Гејтс планира још много пандемија?, а објављено је и: „Последњи пут када је Бил Гејтс имао било какве везе са пандемијом, права пандемија се догодила мање од два месеца касније. Ускоро ће се догодити нешто велико“.

Гејтс је прошле недеље рекао да је током пандемије вируса корона био на мети злих теорија завере. Он је сугерисао да платформе друштвених медија можда треба да цензуришу такве нападе.