Прочитај ми чланак

Гејџ, Ритер и Мекгрегор уверени да ће Зеленски морати да бежи из Украјине

0

УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски побећи ће у Израел у страху од одмазде против њега након пораза Украјине - изјавио је познати ветеран америчких маринаца Лукас Гејџ.

„Украјина ће на крају морати да се преда, а Зеленски ће побећи у Израел како га украјински народ не би погубио када се освести и схвати да је изигран“, нагласио је Гејџ.

Он је ратовао у Ираку, а сада тврди његова земља користи Украјину за слабаљење Русије и свргавање Путина. Сматра да је то потпуно илузорно и да би Украјина имала шансу само када би се договило немогуће – да цео свет стане на њену страну против Русије.

Бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер уверен је такође да ће Зеленски ускоро побећи из земље како га не би убили украјински милитанти.

Он указује да украјински лидер има шансу да са породицом оде у иностранство и живи нормалним животом ако судски не буде проглашен кривим за ратне злочине.

Ритер не сумња да украјински милитанти неће моћи да победе руску војску и да ће се кијевски режим суочити са неизбежним поразом.

Амерички пуковник Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона, такође сматра да ће Зеленски бити приморан да бежи и да ће се крити на Западу након пораза Украјине.

Он претпоставља да председник Украјине може изабрати САД као прибежиште.