Прочитај ми чланак

Гајовић: ЕМАНУЕЛ МАКРОН – МАРИОНЕТА ФАМИЛИЈЕ РОТШИЛД

0

„Тристотињак људи који се међусобно познају и лично именују своје наследнике одређују судбину овога свијета. Њихова моћ постоји у апсолутној тајности. (Валтер Ратенау (Wалтхер Ратхенау), 1867-1922, њемачки индустријалац и политичар (министар иностраних послова))

„(„Патријарси дубоке државе“ – западни мегакапиталисти и британска владарска кућа Виндзор) сједе на својим троновима одакле посматрају свијет, и људе доживљавају као своје слуге, а свијет као своје игралиште у коме могу некажњено да пљачкају, убијају људе, производе ратове, производе шок терапије преко свог монетарног фонда – раде шта год желе и шта им се прохтије.“ (Вилијам Енгдал (Wиллиам Фредерицк Енгдахл), 1944, амерички геополитички истраживач и аналитичар)

„…(мегакапиталистичке) корпорације огромном финансијском и медијском моћи директно утичу на избор политичких елита, углавном скромно образованих, али зато беспоговорно послушних премијера, министара, шефова држава…(Мишо Кулић, 1951, српски филозоф)

„Ротшилди су увијек сматрали Европу својим феудом. Била је извршена подјела на сферу утицаја, извјесна неписана правила са Рокфелерима који су узели за себе западну полулопту, док су Ротшилди узели источни дио, односно Европу и Азију…Они су и данас, јасно се види, активни у Кини…Сингапур и Хонгконг…су такође њихови феуди. (Валентин Јурјевич Катасонов, 1950, руски научник, доктор економских наука)

Емануел Макрон (1977), француски политичар и економиста, предсједник је Републике, од 2017.године. У том својству је, 26.фебруара 2024.године, између осталог, ратоборно изјавио да ће Француска послати своје трупе у Украјину, јер „побједа Русије може угрозити безбједност Европе“.

Према важећем Уставу (Пете Републике), из 1958.године, предсједник Француске, између осталог, утврђује спољну политику и врховни је заповједник оружаних снага. Самостално одлучује, не само о употреби војске (и у иностранству), него, чак, и о употреби нуклеарног наоружања?! Због великих уставних овлашћења, предсједника француске државе називају „републиканским монархом“ или „вршиоцем дужности краља“.

Док је похађао средњу школу у Паризу, Емануел је отпочео дугогодишњу везу са двадесет четири године старијом професорком глуме Брижит Троњ. Он је тада имао око 15, а она око 39 година. Вјенчали су се 2007.године, кад је он имао око 30, а она око 54 године.

Према указањима Свете Матроне (Матронушке) Московске Свемоћне мојој супрузи Драгици, Ротшилди су „бацили око“ на Макрона док је још био средњошколац Брижит је намјештена Емануелу да га „бруси“ за предсједника државе, те да га држи под потпуном менталном контролом. Она је, иначе, високо рангирана припадница неке секте која упражњава и ужасне сатанистичке ритуале!

Све ово се поклапало са Макроновим амбицијама. Према неким изворима, када је након дипломирања на Националној школи за администрацију, упитан како себе види за 30 година, одговорио је „као предсједника Француске“.

А колика је планетарна моћ Ротшилда, потврђује и податак који је јавно изнио руски историчар Андреј Иљич Фурсов, још 2017.године, да имовина (богатство) те фамилије износи око 3,6 хиљада милијарди долара?! Према тој цифри, Ротшилдови су, тада, били пета финансијска (економска, привредна) сила свијета (иза САД, Кине, Јапана и Њемачке)?!

Макрон је радио као инвестициони банкар у Ротхсхилд анд Цие Банqуе, огранку француске Ротхсхилд анд Цо банк. Добио је вишемилионски вриједан посао, иако није имао никаквог искуства у инвестиционом банкарству. Према наводима париских медија, он је у банци Ротшилдових, за кратко вријеме, и криминалним, незаконитим пословима, стекао богатство од око 30 милиона евра.

Уносан посао у банци је (по наређењу Ротшилдових) напустио да би се кандидовао за предсједника Француске, јер су патрони жељели свог човјека за првог човјека државе. Његову предсједничку кампању финансирала је француска банка БНП Парибас коју посједују Ротшилди.

Зашто је Макрон постао „јастреб“ у антируској политици? Из неколико кључних разлога:

1)Свети Сава је, још 21.фебруара 2022. године, указао мојој супрузи Драгици следеће: „Француски предсједник Емануел Макрон све више губи подршку у тајној, западној, мегакапиталистичкој, сатанистичкој влади, јер, по њиховој процјени, није довољно агресиван према предсједнику Путину и Русији.“

2) Агенција „Блоомберг“ објавила је да је највећи дио државног дуга Украјине купио амерички инвестициони фонд Франклин Темплтон (Франклин Темплетон), у интересу фамилије Ротшилд.

3) Француски политички и војни естаблишмент је огорчен због руског истискивања Француске из земаља Сахела (подсахарске Африке).

4) Актуелни француски шеф државе жели да повећа шансе за добијање још једног предсједничког мандата, те да постане лидер европског Запада.

У циљу смиривања и повећања наклоности француског и западног јавног мњења, Макрон је, 17.марта 2024. године изјавио и следеће:

„Не треба се застрашити, нисмо суочени са великом силом. Русија је средња сила с нуклеарним оружјем, али њен БДП је мањи од БДП-а Европљана, мањи од њемачког од француског.“

Ова изјава је тачна само уколико се има у виду висина номиналног БДП-а, утврђена расходном (потрошном) методом (као сума издатака за укупну потрошњу – личну, државну (јавну) и инвестициону, као и вриједност нето извоза роба и услуга). Према подацима Свјетске банке за 2023.годину, Француска се налазила на седмом мјесту са око 2.088 хиљада милијарди УС долара, док се Русија налазила на 11.мјесту са око 1.745 хиљада милијарди долара.

Међутим, према подацима те банке за исти период, по висини БДП-а мјереног паритетом куповне моћи, Русија се налазила на 5.мјесту са око 5.327 милијарди УС долара, док се Француска налазила на 9.мјесту са око 3.770 хиљада милијарди долара.

Паритет куповне моћи (ППМ) представља новчани износ потребан за куповину исте корпе производа и услуга у разним земљама. На основу посебне статистичке методологије, показује однос цијена истих производа и услуга између појединих држава, изражених у њиховим националним валутама.

Значи, БДП мјерен по ППМ, поред номиналног БДП-а, узима у обзир и ниво потрошачких цијена и број становника одређене државе. Самјерљивост цијена се постиже тако што се вриједност корпе роба и услуга произведених у разним земљама, изражена у њиховим националним валутама прерачунава, најчешће, у УС доларе, према паритетном односу тих валута и америчког долара.

Надаље, Русија је највећа нуклеарна сила, неупоредиво већа од Француске, и располаже неизмјерним природним богатством.

Шта се из Макронових ратоборних изјава и реакција на њих може закључити?

1)Ротшилдови су спремни за издвајање додатних великих финансијских средстава ради побједе над Русијом и за „обнову“ Украјине.

2) Макронове изаве нијесу праћене изричитом подршком САД и Њемачке. Обје ове државе су под контролом америчких мегакапиталистичких фамилија, прије свега породице Рокфелер, које, очито, процјењују, не само да би директно војно ангажовање Запада планету приближило директном оружаном сукобу са Русијом, већ би олакшало Кини да војно поврати острво Тајван и постане водећа сила у азијском акваторију.

Међутим, западним мегакапиталистима, „патријарсима дубоке државе“, је јасно да ће побједа Русије и капитулација Украјине довести до распада ЕУ и НАТО пакта. Руководства више држава чланица процијениће да су им економски односи са Русијом и „здравље нације“ далеко важнији од постојећег чланства.

Како би се наведено спријечило, а поједине чланице дисциплиновале да плаћају већу чланарину НАТО-у, према указању Свете Матронушке, у тајној западној влади се планира, преко тајних служби и Пакта, извршење терористичких аката на територијама појединих земаља чланица?! Процјењују да ће се, на такав начин, појачати унутрашњи осјећај угрожености у тим земљама, те повећати хомогеност и дисциплина унутар НАТО-а.

Запад ће умногостручити, готово бесплатну, финансијску и војну помоћ Украјини. Ово значи и снабдијевање украјинске армије најсавременијим наоружањем, војном опремом, ракетама средњег домета и летилицама. Планира се и да, у униформама украјинске војске, против Русије ратују и веће јединице западних армија и НАТО-а, пилоти и диверзантске групе.

Због наведеног, неопходно да Руска војска, у максимално могућој мјери, убрза окончање војне операције која би довела до капитулације украјинске стране. Руска држава мора да пређе на ратни режим, јер је, због реално могућих терористичких аката и ракетних удара са великим бројем цивилних жртава, угрожен сваки дио територије европског дијела Русије.