Прочитај ми чланак

ФСБ: У Запорошкој области спречена серија терористичких напада

0

Спречена је серија терористичких напада на местима у Запорошкој области на којима се окупља велики број људи, нападачи су извршавали задатке украјинских обавештајних агенција и намеравали да подметну експлозију на пијаци у Мелитопољу, саопштила је Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије.

„ФСБ Русије је спречила серије терористичких напада на местима у Запорошкој области на којима се окупља велики број људи. У Мелитопољу су ухапшене три особе из Украјине док су осматрале место на градској пијаци на коме су поставили експлозив. Двојица, који су раније осуђивани за тешке злочине на територији Украјине, признали су да су радили по задатку украјинских обавештајних служби, а све у циљу застрашивања цивила из Запорошке области“, наводи се у саопштењу.

Појашњено је да су у аутомобилу пронађене компоненте импровизоване експлозивне направе од пластике и електронски детонатори, а у становима су пронађена два пиштоља, муниција и гранате.

Терористи су послати у Москву, где су против њих покренути кривични поступци за организацију терористичких напада и трговину ватреним оружјем, муницијом, експлозивима и експлозивним средствима.