Прочитај ми чланак

Француски политичар: Ковид вакцина ме је умало убила, Макрон лаже да је вакцинисан

0

Француски политичар и бивши председнички кандидат Жан Ласал оптужио је француског председника Емануела Макрона и његове пријатеље да лажу о свом статусу вакцинације против ковид-а.

У експлозивном интервјуу за НТД у недељу, Ласал, који је представљао 4. изборну јединицу департмана Пиринеји-Атлантик у Народној скупштини од 2002. до 21. јуна 2022, открио је да га је експериментална вакцина против ЦОВИД-а умало убила.

„Добио сам Џонсонову вакцину која ме је замало убила, која ми је оштетила срце. Имао сам четири операције од 3. јануара ове године“, рекао је Ласал. „И ето, управо у клиници Амброаз Паре, хирург који је радио са још једним, успео је да ми стави аурикуле на место, осим да их натера да нормално функционишу. Иначе бих сигурно био мртав”.

Ласал, који се кандидовао за председника 2017. године и добио преко 435.000 гласова, објаснио је да је узео вакцину против ковида како би дао добар пример француском народу, и тврди да није знао да француски председник Емануел Макрон и други највиши званичници нису добили вакцину.

„Зато што сам био посланик и нисам желео да дам осећај да не радим свој посао. Али нисам знао да Емануел Макрон није вакцинисан“, рекао је Ласал. „Нисам знао да већина чланова владе није, а нисам знао ни да нису ни многе моје колеге посланици. Хтео сам да дам пример”.

„Ово је било време када су господин Макрон, Борис Џонсон и сви остали… охрабривали све да се вакцинишу“, наставио је.

„Позлило ми је и то сам рекао током предизборне кампање, нико није слушао и хтели су да ме ућуткају“.

Подсетимо, Макрон је у јануару претио да ће загорчати животе невакцинисаних све док не попусте и не добију вакцину.

„Невакцинисане, заиста желим да их наљутим. И тако, наставићемо тако, до краја. То је стратегија“, рекао је Макрон у интервјуу за Ле Парисиен.

„Нећу послати невакцинисане у затвор, нећу да вакцинишем на силу. Зато морамо да им кажемо, од 15. јануара више нећете моћи да идете у ресторан, нећете моћи да попијете кафу, идете у позориште, биоскоп…”, додао је.

Ласалове тврдње изазвале су позиве на парламентарну истрагу о питању вакциналног статуса Макрона и званичника француске владе, наводи француски новински лист Пуч.