Прочитај ми чланак

Француска:Све више силовања која чине мигранти, талас сексуалних напада усмерен…

0

Вишеструки извештаји о силовањима и покушајима силовања од стране миграната који живе у Француској доспели су на локалне наслове, јер континуирани драматичан пораст сексуалних напада и масовне имиграције показује неоспорну корелацију.

Француски лист Фигаро известио је у петак о мучењу 67-годишње жене којој је у среду увече испред њене куће у Версају пришао држављанин Алжира, а затим је насилно однео у њен дом, где је претрпела ноћ мучења.

Мигрант је старију жену везао, претукао и силовао пре него што је успешно побегла из куће и склонила се код комшије који је контактирао власти.

Осумњичени је ухапшен наредног дана након што је ухваћен на снимку видео надзора на лицу места. Држављанин Алжира без одређеног боравишта, пронађен је у поседу личних докумената жртве, банковне картице и разног украденог накита. Касније је објављено да је мушкарац био предмет неизвршеног налога за депортацију од фебруара 2022.

Он је био само „без коментара“ полицији након хапшења и наводно је заспао у својој столици током испитивања.

Још једна старија жена нападнута

Још једна жртва, такође 67 година, такође је претрпела покушај силовања у француском граду Туру у недељу поподне, наводи часопис Валеурс Ацтуеллес. Полицијски извор испричао је за публикацију како је пијаног суданског тражиоца азила прекинуо комшија док је лежао на жртви са спуштеним панталонама. Жртви је поцепан доњи веш, а она је ударена у лице.

36-годишњи мигрант, који је наводно био у редовној процедури у Француској чекајући захтев за азил, ухапшен је на лицу места, а његова жртва је пребачена у болницу због лакших физичких повреда задобијених у нападу.

Нападнута трећа старица

Такође у суботу, новински сајт Ацту 17 известио је како је 21-годишњи илегални мигрант непознате националности ухапшен након сексуалног напада на 51-годишњу жену док се враћала својој кући у Авињону 14. септембра.

Како се наводи на сајту, осумњичени је чекао у ходнику стана своје жртве док је она покушавала да уђе у њен дом када јој је пришао, рекао јој да жели да има секс са њом и гурнуо је уза зид у ходнику, зграбио је за врат љубећи је.

Крике жртве чуо је комшија који је притекао жртви у помоћ и натерао нападача да побегне са лица места.

На мети су биле и младе жене

У међувремену, Ле Парисиен је у суботу известио о случају ученице престижне пословне школе ЕССЕЦ коју је раније овог месеца силовао држављанин Малија који је илегално живео у Француској.

Новине су откриле како се студенткиња враћала кући из ноћног клуба увече 16. септембра када јој је пришао осумњичени и гурнуо је у аутомобил у којем је силована.

Случајно, инцидент су приметила два полицајца који су патролирали тереном у возилу који су интервенисали и ухапсили мушкарца.

Током полицијског разговора, осумњичени је оспорио наводе о силовању, инсистирајући да је секс био споразуман након што су се срели у ноћном клубу Дуплеx раније те вечери.

31-годишњи мигрант, познат као Меди. Т., већ је био познат властима по ранијем наводу о силовању у истом ноћном клубу још у августу 2022. Он тада није оптужен и потом је пуштен из полицијског притвора.

Власти су позване и ушле у траг осумњиченом, који је истражитељима дао лажно име и није имао службену идентификацију. Након што је идентификовала мушкарца, полиција је сазнала да он живи у земљи илегално.

Групно силовање и дела мучења

Исти новински сајт је такође известио у петак о хапшењу две особе по више тачака оптужнице за групно силовање, дела мучења и варварства и изнуде након силовања 30-годишње жене на подземном паркингу у француском граду Лепо прошлог месеца.

Двојица осумњичених, по имену Адел А. и Мохамед Е., ухапшени су у четвртак након што су наводно мучили своју жртву пре него што су је натерали да подигне новац са банкомата, украли њену банковну картицу и побегли са лица места у ноћи 12. августа.

Полицијски истражитељи су пратили банковну картицу и установили да је неколико пута коришћена на различитим локацијама у данима након напада; видео надзор им је омогућио да ураде формалну идентификацију двојице осумњичених.

Након њиховог хапшења, један од мушкараца је признао да је користио украдену банковну картицу и тврдио да је његов саоптужени био у сексуалном односу са странцем.

Њих двојица остају у истражном затвору до кривичног поступка наредне године.

Имиграција повезана са порастом сексуалних напада

Како Француска наставља да заговара либералну миграциону политику, случајеви сексуалног насиља наставили су нагло да расту широм земље последњих година, наводи се у најновијем извештају Министарства унутрашњих послова.

Укупно 30.780 силовања пријављено је властима у 2021., последњој години у којој су доступни подаци, у односу на 22.770 у 2020. и 12.820 у 2016.

Драматични пораст силовања и сексуалних напада поклапа се са наглим порастом имиграције из Северне Африке, Африке и Блиског истока.

Према кабинету француског министра унутрашњих послова, 48 одсто кривичних дела у Паризу почине страни држављани, док је то у Марсеју 55 одсто.