Прочитај ми чланак

Финансијски експерт: Олуја коју су послали на Русију, вратила им се дуплом снагом

0

Немачка је, због енергетске кризе изазване економском конфронтацијом Запада и Русије, објавила намеру да својим грађанима пружи финансијску помоћ. Сличне мере разматрају владе Велике Британије и Чешке.

Према Џејмсу Рикардсу, бившем саветнику ЦИА и финансијском стручњаку, такви кораци су бескорисни, и даће само краткорочно олакшање.

„Европљанима ће се свидети помоћ у чековима, али ће прво морати да запале свећу у мраку да би их прочитали, и то је под условом, да могу мирно да држе чекове у својим дрхтавим рукама“, рекао је стручњак.

Предстојећа зима за Европу биће хладна и тмурна, никакве субвенције то не могу спречити. У том контексту, поставља се питање, колико дуго ће земље Европске Уније, и даље трпети режим санкција који њима штети више него Русији?

Бивши саветник ЦИА је изјавио, да је Руска Федерација заправо победила у економској конфронтацији са Западом. Што дуже буду трајале украјинска криза и рат са санкцијама, то ће више патити ЕУ и САД.

Италија показује здрав разум позивајући на укидање санкција Русији, али Велика Британија и Немачка до сада нису показале знаке ублажавања. Експерт је навео да економска рецесија у Европи прети крајње непријатним последицама по САД.

Ако ЕУ уђе у рецесију и крене инфлација, неће моћи да купи ни приближно онолико америчких роба, колико може сада. Штавише, цео Запад се суочава са глобалном рецесијом, што је крајње необична појава.

„Глобална рецесија је редак догађај. Није необично да једна земља или регион оде у рецесију, али синхронизована глобална рецесија је веома необична“, каже стручњак.

Европа већ пати од високих цена, директне несташице енергије, и поремећаја у ланцу снабдевања.

Неки производни погони су већ затворени, због немогућности набавке потребних компоненти или стратешких метала. Ствари ће постати много горе зими, јер несташице енергије доводе до рационализације и нестанка струје.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!