ФЕЈСБУК ОБЕЋАВА ВЕЋУ ЗАШТИТУ Друштвена мрежа мења правила за приватност

0

Компанија Фејсбук ће корисницима омогућити већу контролу над њиховом приватношћу тако што ће олакшати управљање подацима и редизајнирати мени за подешавања, саопштено је данас из те компаније, у светлу скандала везаног за цурење личних података више милиона корисника.

Из Фејсбука наводе и да ће у наредним недељама предложити ажурирање компанијске политике о коришћењу података и о правима и обавезама везаним за коришћење њиховог сервиса, како би се што боље приказало које све информације та друштвена мрежа прикупља и на који начин их користи, преноси агенција Ројтерс.

Фото: Танјуг/АП

Осим редизајнирања менија за подешавања за мобилне уредјаје, Фејсбук је саопштио да ће креирати нови мени с пречицом за приватност, који ће корисницима омогућити да боље заштите своје налоге и контролишу личне информације.

Такодје ће омогућити корисницима да обришу податке које су поделили, укључујући постове и упите за претраживање.

Прошле недеље откривено је да је фирма Кембриџ аналитика, заједно са Фејсбуком, на незаконит начин злоупотребила више милиона података корисника те мреже уочи америчких председничких избора.

Због те афере, вредност акција Фејсбука на берзама пала је скоро 18 одсто, што је тржишну вредност компаније умањило за скоро 100 милијарди долара.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!