Прочитај ми чланак

ФДА ускратила резултате обдукције оних који су умрли након ковид вакцинације

0

Америчка администрација за храну и лекове (ФДА) одбила је захтев на основу Закона о слободи информација (ФОИА) да објави резултате обдукције људи чија је смрт пријављена Систему за извештавање о нежељеним догађајима вакцине (ВАЕРС) након што су примили вакцину против ЦОВИД-19. Захтев за ФОИА поднео је лист Епох тајмс.

„ВАЕРС је централизовани систем извештавања о реакцијама на вакцине који је био међу безбедносним одредбама које су обезбедили родитељи деце повређене ДПТ (дифтерије-пертусис-тетанус) вакцином у Националном закону о повредама вакцинама у детињству (НЦВИА) из 1986. године“, објашњава Барбара Лое Фисхер, кооснивач и председник Националног центра за информације о вакцинама (НВИЦ). Њиме заједнички управљају ФДА и амерички центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ).

Према Тхе Епоцх Тимес-у, ФДА је одбила да објави било какве извештаје о аутопсији смртних случајева од ВАЕРС-а, чак и редиговане копије, позивајући се на одељак ФОИА (8) (А) који дозвољава савезним агенцијама да ускрате информације од јавности ако агенција „разумно предвиди да би то обелодањивање нанело штету интересима заштићеним изузећем“, при чему је изузеће „лични и медицински досијеи и слични досијеи чије би откривање представљало очигледно неоправдану инвазију на личну приватност“.

ФДА је одбила да пружи информације о аутопсији због забринутости због личне приватности

ФДА је наводно такође цитирала савезни закон који блокира објављивање „личних, медицинских и сличних досијеа чије откривање представља очигледно неоправдану инвазију на личну приватност“.

Један од могућих разлога оклевања ФДА је тај што ни званичници у ФДА ни у ЦДЦ-у нису открили (или барем отворено признали) „узрочно-последичку везу“ између вакцинација против ковид-а и смртних случајева након вакцинације од ковид-а пријављених ВАЕРС-у. Студија објављена прошле године у часопису Clinical and Experimental Vaccine Research наводи:

Ове регулаторне агенције нису пронашле узрочну везу и нема разлога да се каже да вакцина против ковид-19 изазива смрт. Подаци из ВАЕРС-а и доступне клиничке информације (потврде о смрти, обдукције и медицински картони) не утврђују узрок и последицу између смрти и пријављених смрти. Смрт након вакцинације која се изједначава са смрћу узрокованом вакцинама је неодговорна, обмањујућа и научно нетачна.

Објављивање извештаја о обдукцији људи који су умрли након што су примили вакцину против ковид-а може довести до непријатних питања о закључцима до којих су дошли званичници ФДА и ЦДЦ-а и подићи баук националне поновне процене и много других мишљења о безбедности вакцина.

Чини се да то није разговор који ови и други званичници јавног здравља на челу владиних агенција попут Националног института за здравље (НИХ) и, конкретно, Националног института за алергије и инфективне болести (НИАИД), нестрпљиво воде.

Они који су одговорни за управљање овим савезним агенцијама, да не спомињемо безброј доктора, научника и политичара широм земље, уложили су своју репутацију у уверавање америчке јавности да вакцине против ковид-а не изазивају штету, а још мање смрт. Зашто би заиста желели да истраже и дају простор за разговор постављајући легитимна питања и нудећи различита мишљења?

У ВАЕРС-у је пријављено више смртних случајева након вакцинације против ковид-а него било које друге вакцине

Мора да је већ довољно тешко признати 16.516 смртних случајева у САД пријављених ВАЕРС-у након вакцинације против ковид-а од 14. септембра 2022.

Ипак, то је јавни разговор који треба дозволити. На крају крајева, није безначајна ствар да је, како Фишер примећује, „Ваерс-у пријављено више смртних случајева након вакцинације против ковид-19 него за било коју другу вакцину препоручену на савезном нивоу откако је ВАЕРС почео са радом 1990. године.

Све забринутости ФДА-е у вези са заштитом приватности изгледају прилично лажне, јер би резултати аутопсије тражени путем ФОИА захтева могли бити објављени са затамњеним личним подацима. „Личне информације би се лако могле редиговати без губитка потенцијалних сазнања из [] аутопсије“, рекао је Ким Витцзак, заговорник безбедности лекова који служи као саветник ФДА.

Осим тога, Вичак логично истиче:

Ако неко преда своје искуство ВАЕРС-у, он жели и очекује да га испита ФДА. Ово укључује извештаје са обдукције. Аутопсије могу бити важан део постмортем анализе и требало би да се раде посебно са повећаним бројем смртних случајева након вакцинације против ковид-19.

Зашто је транспарентност по овом питању камен спотицања за ФДА?