Прочитај ми чланак

ФБИ упао у канцеларије пројекта Веритас због дневника Бајденове ћерке (ВИДЕО)

0

ФБИ је јуче у току дана извршио рацију/претрес на две њујоршке адресе људи повезаних са Пројектом Веритас у склопу истраге о томе како је дневник Ashley Biden објављен у јавности непосредно пре избора 2020. године.

“Ф.Б.И. је добио налоге за претрес у Њујорку као део истраге Министарства правде о томе како су странице из дневника Ashley Biden објављене на десничарској wеb страници”, објавио је New York Times.

У октобру 2020., Ashley Biden контактирала је ФБИ и пријавила да је неколико ствари украдено када су провалили у њен дом, укључујући и њен дневник.

Пројекат Веритас никада није објавио странице дневника Ashley Biden, међутим, други конзервативни сајт јесте.

„ФБИ је узео материјале садашњих и бивших новинара Веритаса упркос чињеници да је наш правни тим претходно контактирао Министарство правде и добровољно пренео непобитне чињенице које показују недостатак учешћа Пројекта Веритас у криминалним активностима и/или криминалним намерама“, рекао је O’ Keefe.

Као и сваки новинар, редовно се бавимо пријемом изворних информација и предузимамо кораке да проверимо њихову аутентичност, законитост и ваљаност вести. Наши напори били су одговорни, етички, новинарски и не сумњамо да је Пројекат Веритас поступио како треба на сваком кораку

У току јучерашњег дана New York Times је пренео вест да је ФБИ потврдили легитимитет дневника Ashley Biden, кћерке председника Америке који је објавио Натионал Филе. Прошле године Натионал Филе је објавио дневник Ashley Biden, у којем је открила да се непримерено туширала са својим оцем Џо Бајденом(садашњим председником Америке).

Јуче је тај дневник потврђен као легитиман.

Њујорк тајмс је у свом чланку прозвао Пројекат Веритас:

“Недељу и по дана пре избора 2020., узбуњивач Пројекта Веритас доставио је дигиталну копију дневника Ashley Biden National File-u.”

Записи у дневнику укључују ауторку која открива да верује да је била сексуално злостављана као дете и да је са својим оцем делила “вероватно неприкладна” туширања, а неки од њих детаљно описују ауторкину борбу са злоупотребом дрога и ауторкин пропали брак и безброј афера, заједно са записима који описују страхове породице од потенцијалног скандала због новог живота њеног брата и оне који показују дубоку огорченост на њеног оца због његовог новца, контроле и емоционалне манипулације.

Док је велика већина медија игнорисала ово бомбастично откриће, можда одбацујући њихову веродостојност, New York Times је у петак пренео да је ФБИ кренуо у две рације на одређене адресе у склопу истраге о томе како је неко дошао до дневника Ashley Biden.

Иако се именују и репортер National File-a Patrick Howley и правни назив компаније која поседује National File, у чланку NYT се уопште не спомиње Натионал Филе, нити се у чланку говори о било чему што је садржано у самом дневнику.

Слично томе, мејнстрим новинари када твитују о чланку Неw Yорк Тимес-а, такође пропуштају битну чињеницу а то је да спомену National File, или било коју од битних ствари:

У чланку NYT се тврди да се федерални истражитељи, агенти ФБИ-а и “савезних тужилаца на Менхетну који раде на питањима корупције у јавности” у име Јужног округа Њујорка. Истрагу је наизглед отворио тадашњи државни тужилац Bill Bar, након што је представник породице Бајден у октобру 2020. године наводно пријавио да је дневник, заједно са “неколико” личних ствари Ashley Biden, украдено.

Тотално у супротности са информацијама које је National File наводно добио од узбуњивача Пројекта Веритас, који је објаснио да је дневник остављен на адреси на којој је некада боравила ћерка Џоа Бајдена.

Према чланку NYT, ФБИ није желио коментарисати ову истрагу, изјавивши само да су агенти “извршили активности спровођења закона у вези са истрагом која је у току” на две локације.

У видео снимку објављеном на друштвеним мрежама, James O’Keefe из Пројекта Веритаса напомиње да ФБИ и отац Ashley Biden можда поставља опасан преседан тако што, очигледно, подиже кривичне пријаве против новинара за злочин прикупљања информација из сигурних и проверених извора.
Натионал Филе нема нити је икада имао пословни однос са Пројектом Веритас и било каква географска преклапања су сасвим случајна.