Прочитај ми чланак

ФБИ код Трампа нашао кутије и фасцикле са ознаком „Строго поверљиво“, али ПРАЗНЕ!

0

Агенти ФБИ, који су прошлог месеца претражили на Флориди кућу бившег председника САД Доналда Трампа, пронашли су празне фасцикле са ознаком „поверљиво“ у заплењеном материјалу, о чему се данас изјаснило министарство правде Америке.

Заплењени инвентар открива да је у питању садржај из чак 33 кутије које су нађене и узете из канцеларија и складишта у Трамповој  вили у месту Мар-а-Лаго током претраге 8. августа, преноси агенција АП.
 
Иако се у попису заплењеног инвентара не говори о каквим тачно документима, наводи се да су се у питању изузетно поверљиве информације, укључујући материјал СТРОГО ПОВЕРЉИВОГ нивоа, које је Трамп држао у кутијама и контејнерима код куће сакривене у новине, часописе, одећу и друге личне предмете.
 
Министарство правде саопштило је да у Трамповој вили нема адекватног безбедног простора за чување најстрожих државних тајни, због чега је отворена кривична истрага фокусирана на чување докумената на тој локацији, а фокус је и на наводној опструкцији истраге.
 
Амерички медији преносе да су предмет потраге ФБИ, између осталог, документа везана за нуклеарно оружје САД.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!