Прочитај ми чланак

ФБИ чешља Бајденове канцеларије? Можда опет нађу ЛАПТОП који ће случајно изгубити

0

Америчко министарство правосуђа прегледа потенцијално поверљиве документе из времена када је Џозеф Бајден био потпредседник САД, а пронађени су у његовој бившој канцеларији у невладиној организацији у Вашингтону, саопштила је Бела кућа.

Бајденов адвокатски тим открио је око 10 досјеа у закључаном ормару у „Пен Бајден центру“ у Вашингтону у новембру, рекао је његов адвокат, а они су предани Државном архиву, преноси Ројтерс.

ФБИ је укључен у истрагу поверљивих докумената пронађених у овој невладиној организацији, а амерички државни тужилац Мерик Гарланд замољен је да прегледа документе, према извештају „ЦБС Њуз“.

Извор упознат с предметом је рекао америчкој телевизији да серија докумената не садржи нуклеарне тајне, а није наведен степен њихове класификације и поверљивости.

Бајденов специјални саветник, Ричард Заубер, навео је у изјави за ЦБС у понедељак да су документе открили непосредно пре избора за Конгрес адвокати америчког председника који су рашчишћавали канцеларијски простор.

Бајден, који је био потпредседник САД за време мандата Барака Обаме од 2009. до 2017, након тога је до 2020. имао канцеларију у организацији која је удаљена нешто више од километар од Беле куће.

Треба подсетити на везу Бајдена и ФБИ-ја као и других служби које су штитиле Бајдена кроз спутавање чињенца везаних за његовог сина Хантера чији скандали нису ишли само до наркоманије и содомије већ су прелазили и граничне прелазе криминалног бизниса у Украјини и Кини.