Прочитај ми чланак

ФАРМАКО МИЛИОНЕРКА која је убила свог сина (8) пронађена мртва у кући

0

Ђиђи Џордан(62), милионерка из фармацеутске индустрије и која је осуђена за убиство свог осмогодишњег сина, пронађена је мртва у својој кући у Бруклину само неколико сати након што је судија Врховног суда Соња Сотомајор издала наређење да је врате на робију.

Тело је пронађено у петак око 12.30 у њеном стану, а узрок смрти још није утврђен, наводи The New York Post.

Џордан је оптужена да је у фебруару 2010. у луксузном апартману хотела Пенинсула насилно нахранила свог аутистичног сина Џуда Мира смртоносном дозом таблета.

Током чудног суђења, адвокати одбране су тврдили да је она убила сина док је била у стању „екстремног емоционалног поремећаја, плашећи се да ће то дете убити њен бивши муж“?!?

Порота на Менхетну је упркос негодовању јавности ослободила кривице за убоство, али је ипак судија 2014. године осудио за убиство из нехата на затворску казну у трајању од 18 година затвора, али су је ослободили 2020. године пошто је савезни судија Сара Кејв одбацила њену осуду због „процедуралне грешке“ тврдећи да је Ђиђино право на правично суђење прекршено.

Џордан је као битна фигура фармако мафије и званично изашла из затвора 9. децембра 2020. (баш кад је почела вакцинација) . Судија Сара Кејв је наредила да је пусте у кућни притвор уз кауцију од 250.000 долара (ситница за милионерку) иако се случај још одвијао.

Судија Врховног суда Соња Сотомајор је у четвртак поништила претходну одлуку Саре Кејв о пуштању Џорданове уз кауцију и очекивало се да од петка буде враћена у затвор, али је баш тада пронађено њено тело. 

Како наводе амерички медији незванично, постоји могућност да је милионерка извршила самоубиство у очекивању да је врате иза решетака. 

За „пар година“ од медицинске сестре до милионерке

Ђиђи Џордан је рођена 1960. у Калифорнији, радила је као медицинска сестра да би одједном постала извршна директорка у фармацеутској индустрији и зарадила милионе долара. Два бивша мужа су је описала као психички веома нестабилну особу.