Прочитај ми чланак

ФАРМАКО-МАФИЈА: Аустралија скинула забрану са ИВЕРМЕКТИНА, сад им подобан за људе

0

Лекари ће моћи слободно да преписују лек Ивермектин од 1. јуна 2023. године, објавила је данас Аустралијска администрација за терапијску робу (ТГА).

Овом одлуком је поништена претходна национална забране прописивања Ивермектина, која је донета 10. септембра 2021, у покушају да спрече лекаре да овај лек преписују за успешно лечење Ковид-а.

У то време, ТГА је навео да је ограничење неопходно јер:

– Људи су узимали Ивермектин и успешно се лечили – уместо да се вакцинишу;
– Људи који су узимали Ивермектин, нису хтели да се тестирају или лече по протоколу СЗО за Ковид-19;
– Дошло је до 3-4 пута веће употребе Ивермектина у Аустралији и Агенција за лекове је била забринута да би његова несташица угрозила људе којима је заиста потребан. Уместо да препоруче аустралијској влади да уложи неколико милиона долара и појача залихе лека, он је из наведених разлога забрањен у хуманој медицини.

Сада је поново дозвољено лекарима опште праксе да га препишу.

Што се тиче безбедности, 3,7 милијарди доза Ивермектина је коришћено од 1987. године, а за 30 година пријављено само 20 смртних случајева након његове употребе према званичним подацима. Упоредите Ивермектин са Ремдесивиром, који је добио дозволу за хитну употребу за лечење Ковида у аустралијским болницама. За само 12 месеци забележен је 551 смртни случај од Ремдесивира, а студија објављена у престижном часопису Америчког медицинског удружења доказала је да Ремдесивир није повећао преживљавање код болесних од Ковид-19, већ је само продужио боравак у болници. Ипак, Ивермектин је био апослутно забрањен и сатанизован, а Ремдесивир препоручен од СЗО.

Један аустралијски лекар је суспендован од стране регулатора индустрије АХПРА због преписивања Ивермектина против корона вируса.

„Плански су ограничили преписивања Ивермектина, увек се радило о томе да натерају људе на вакцинацију елиминацијом легитимне терапијске опције медикаментима. Казнили су Аустралијанце који су били слободомислећи и образовани, свесни медиццинских доказа који препоручују лек Ивермектин“, изјавио је овај лекар који је желео да остане анониман.

Очекује да њему као лекару врате пуна права сад кад је Ивермектин поново званично дозвољен.

Али, остаје питање да ли су животи људи уствари изгубљени због ограничења овог корисног лека против корона вируса?

Ово је питање које су поставили Кара Томас, секретар аустралијског удружења медицинских стручњака, и Ендру Мекинтајер, гастроентеролог и координатор правног поступка „Доктори против вакцине“, у тексту из марта ове године, такође за Спектатор Аустралија. Чланак поставља више питања него одговора, али служи да истакне диспаритет између безбедносних профила Ивермектина (боље) и Ковид вакцине (лошије), као и резиме научних доказа о ефикасности Ивермектина.

Међународно познати лекар на интензивној нези Пол Марик плакао је када је његова болница применила политику која га спречава да користи Ивермектин у комбинацији са другим терапијским средствима. Постоје бројни други лекари који су на сличан начин изразили ужаснутост због немогућности да болеснима дају лек.

Национална радна група за доказе о КОВИД-у (НЦЕТ) и многа слична тела широм света, укључујући Светску здравствену организацију, снажно су саветовале да се Ивермектин не користи за превенцију или лечење КОВИД-19.

Универзитет Монаш, у Мелбурну, води клиничко испитивање за тестирање ефикасности Ивермектина за превенцију Ковида. Др Кајли Вагстаф и њена прелиминарна студија у сарадњи са Доерти институтом (април 2020.) открила да је Ивермектин зауставио вирус САРС-КоВ-2 у ћелијској култури људи у року од само 48 сати.