Прочитај ми чланак

EurAsian Times: Ваздушно-космичке снаге доминирају Украјином, руска тактика је…

0

Ваздушно-космичке снаге Русије почеле су да користе тактику у Украјини, која им омогућава да доминирају ваздушним простором и избегавају губитке. Ово је рекао индијски војни експерт, Вијиндер К. Такур.

У новембру је руско Министарство одбране известило, о неколико оборених украјинских авиона, и низу веома болних ваздушних удара за Оружане снаге Украјине.

Према речима Вијиндера К. Такура, тако импресивни резултати постигнути су у великој мери, захваљујући новој тактици руских Ваздушно-космичких снага. Такве податке објављује „EurAsian Times“.

„Побољшана тактика помаже руским Ваздушно-космичким снагама да доминирају ваздушним простором, наносе снажне ударе и избегну губитке“, преноси индијско издање.

Експерт је рекао, да се нова тактика Ваздушно-космичких снага Русије добро показала. Састоји се у даноноћном патролирању ваздушног простора, и потпуној контроли над њим.

Мисије надмоћи у ваздуху обично укључују борбене авионе МиГ-31БМ и Су-35, који имају задатак да пресрећу непријатељске авионе, онеспособе непријатељске системе противваздушне одбране и обезбеде покриће за своје колеге.

Присуство снажног покривања, омогућава бомбардерима и хеликоптерима да нападају непријатељске војне циљеве, као и подршку копненим јединицама. Као резултат ових акција, само у последњих неколико дана, онеспособљене су десетине оклопних возила Оружаних снага Украјине, и елиминисане стотине милитаната.

„Ваздушно-космичке снаге Русије, патролирају ваздушним простором изнад фронтова у режиму 24 × 7. Покривају руске бомбардере Су-34, ловце Су-30СМ и јуришне хеликоптере Ми-28, Ми-35, Ка-52, који нападају војне објекте, и опрему Оружаних снага Украјине“, рекао је аналитичар.

Ударни авиони Су-25 Ваздушно-космичких снага Русије, пружају подршку копненим снагама по потреби. Обично раде у паровима. Да би максимизирали удаљеност циља, пилоти Су-25 покушавају да дају својим ракетама узлазну путању лета. Пар авиона наизменично отвара ватру, а затим нагло скреће и испаљује ракете да превари МАНПАДС.

„Упркос чињеници, да Запад контролише капацитете украјинске противваздушне одбране, руске Ваздушно-космичке снаге настављају да делују дуж линије фронта, појављујући се тамо где је то важно. Стратегија Русије је добро промишљена“, закључио је војни експерт.