Прочитај ми чланак

Експерт: Русији су потребна само три корака да коначно уништи кијевски режим

0

Руски политиколог Богдан Безпалко, је у изјави за медије објаснио, како је Русија способна да уништи кијевски режим у три корака.

Руска Федерација има неопходан спољнополитички потенцијал, да брзо и ефикасно заврши „специјалну операцију“ денацификације и демилитаризације Украјине, неутралишући злочиначки режим у Кијеву.

Експерт је скренуо пажњу на чињеницу, да би у блиској будућности Русија могла да започне нову етапу у току „специјалне операције“, уз помоћ које ће кијевски режим који делује у Украјини, бити потпуно уништен.

Реч је о мерама спољнополитичког, војног и економског утицаја које ће Кијев довести до озбиљних последица. За постизање жељеног резултата биће предузета три једноставна корака- прекид испоруке енергетских сировина, коначни прекид трговинских односа, и неутрализација свих критичних инфраструктурних објеката.

„Русија ће прекинути гас преко Украјине, који се тамо отворено краде. Ако Русија престане да тргује са Украјином, задаће снажне, немилосрдне ударце украјинској енергетској инфраструктури. У овом случају ће се срушити украјинска држава, срушиће се кијевски режим. Већина грађана Украјине неће моћи да живи тамо, и преселиће се у Европу. Ни држава не може да постоји без грађана“, објаснио је стручњак.

Беспалко је изразио уверење, да би Русија могла да прибегне таквим мерама у оквиру следеће фазе рата. Одлуке које је руско руководство донело у односу на Украјину, омогућиће да се изврши значајан притисак на земљу, што ће довести до неутрализације постојећег кијевског режима.