Прочитај ми чланак

ЕКОТЕРОРИЗАМ: Авион „зелене“ Аналене Бербок испустио 80 ТОНА керозина у атмосферу

0

Авион који је превозио немачку министарку спољних послова из редова Зелених био је приморан на овај чин екотероризма како би безбедно слетео усред неочекиваног квара

Авион који је превозио немачку министарку спољних послова Аналену Бербок био је приморан да избаци 80 тона керозина у атмосферу, јавља „Шпигл“.

Како преноси немачки лист, Бербокова се са делегацијом немачких званичника, стручњака и новинара упутила у Канберу, уз преседање у Абу Дабију.

Убрзо након полетања, пилот Бундесверовог „ербаса А340“ обавештен је о механичком проблему са закрилцима за слетање, који је захтевао принудно слетање у престоницу Емирата. А како би слетање било безбедно, 80 од 110 утоварених тона керозина морало је бити елиминисано.

„Шпигл“ напомиње да ово није први пут да се тај конкретни „ербас А340“ квари, али током принудних слетања док су се њиме возили бивши канцелар Ангела Меркел, или тадашњи вице-канцелар Олаф Шолц, авион Бундесвера није био приморан на чин екотероризма из нужде — као сада када се њиме вози проминентна представница Зелених.