Прочитај ми чланак

Екипа из пакла: У Ватикану се састали Папа, Бил Клинтон и Сорош (ВИДЕО)

0

Папа Фрања сусрео се у среду са бившим председником САД Билом Клинтоном у приватној аудијенцији у папској резиденцији Casa Santa Marta.

У Клинтоновој делегацији током приватне посете папи био је и Александар Сорош (јуниор) из Фондације за отворено друштво, који често долази у пословне посете Вучићу и Брнабићки.

Клинтон је посетио и Албанију 3. и 4. јула где је добио од албанског премијера медаљу јавне захвалности за подршку Албанији и за интервенцију НАТО-а у злочиначком бомбардовању Србије.

Сорош, син милијардера Џорџа Сороша, пратио је Клинтона и у Албанији и у Ватикану. Сорош јуниор је од јуна именован за новог председника Фондације за отворено друштво, “филантропског” гиганта који је основао његов отац.

Породица Сорош је у најближим односима и са Ненси Пелоси и деценијски покровитељ демократских председника у САД.

Бивши председник Бил Клинтон био је у пратњи делегације у којој су били и његов зет Марк Мезвински, његов цимер на Оксфорду и бивши заменик државног секретара Стробе Талбот и Александар Сорош, председник Фондације за отворено друштво. 

Папа је веома радосно угостио ову екипу у приватној посети Ватикану, а Клинтону је поклонио статуу жене која држи голубицу. Папа је рекао да то представља „рад за мир“.

Клинтон је папи Фрањи у знак пажње поклонио „порцелански послужавник са симболом Сједињених Држава на њему“, наводи се у видео снимку који је Ватикан Њуз .

Клинтонова канцеларија је рекла да је поклон „персонализовани порцелански послужавник са председничким печатом“. Бивши председник је написао и личну поруку папи, која није за јавност.

Служба за штампу Свете столице у мејлу од 5. јула описала је скуп као „приватну аудијенцију“ са председником Билом Клинтоном и његовом делегацијом. Дали су само фотографије, не и детаље посете јер је „приватна“.

Клинтон је захвалила папи Фрањи за све што је учинио за Цркву и свет, саопштила је Клинтонова канцеларија.

Његова канцеларија је раније известила да Сорош Фондација за отворено друштво и њене удружене групе финансира „напоре да се легализује абортус у Ирској, Пољској, Мексику и другим традиционално католичким земљама“.

Сорошева мрежа је такође финансирала „напоре да се промене политички приоритети америчких католика и да се усвоји закон који је снажно заговорник абортуса, као што је гласачка мера у Мичигену да се абортус прогласи уставним правом“.

Папи очигледно не сметају водећи светски промотери абортуса који католичка црква званично забрањује.

Оснивач фондације, Џорџ Сорош, који је себе описао као непријатеља „тотализирајућих, екстремистичких идеологија“, тврди да је успешан у поткопавању јужноафричког апартхејда и либерализацији своје матичне земље Мађарске и самог Совјетског Савеза. Фондације за отворено друштво дају више од 1,5 милијарди долара годишње заговорницима такозваних људских права и демократије, између осталог у САД и широм света.

Александар Сорош (37) рекао је прошлог месеца за „Вол стрит џурнал“ да је „више политичар од свог оца“ и да планира да се више фокусира на унутрашњу политику САД. Право гласа и право на абортус су међу његовим узроцима. Сорош је такође на челу политичког акционог комитета за отворено друштво под називом Демокраси ПАК, који има око 125 милиона долара да потроши на унутрашњу америчку политику.

Међутим, он је 30. јуна објавио и да ће отпустити најмање 40% од својих запослених широм света.