Прочитај ми чланак

Џонсон: Запад не зна шта даље – Русија их збунила

0

Руски дронови ће елиминисати оперативно-тактичке системе ATACMS, које САД планирају да пребаце у Украјину чим се нађу на првој линији фронта, рекао је бивши аналитичар ЦИА, Лари Џонсон на Јутјуб каналу Dialogue Works.

„Оне неће променити ситуацију на бојном пољу. Њихов домет је 190 миља, отприлике 305 километара. Ове ракете могу да погоде дубоко у руску територију само ако се приближе линији фронта. Што ближе буду на линији фронта, то ће постати рањивији а онда ће их уништити руски дронови“, рекао је експерт.

Према његовим речима, Запад заправо више не зна шта даље. Искрено се надао да ће Украјина победити Русију али се десило супротно и сада САД на све могуће начине покушавају да врате Оружане снаге Украјине на ратиште, сматра Џонсон.

Како је раније приметио бивши официр америчке војне обавештајне службе Скот Ритер, руске инсталације за електронско ратовање ће моћи да потисну системе за навођење ракета ATACMS ако Запад одлучи да их пребаци украјинској војсци. Према његовим речима, Пентагон је добро свестан да Москва може да пресретне гранате ове модификације.

Ове недеље је лист Financial Times, позивајући се на неименоване изворе, известио да је амерички председник Џо Бајден одлучио да испоручи оперативно-тактичке системе ATACMS Украјини. Према писању медија, Вашингтон ће послати мали број таквих пројектила украјинским оружаним снагама.