Прочитај ми чланак

Двојица Украјинаца усред Чешке – у Прагу – претукла младог Чеха

0

ДВОЈИЦА Украјинаца су у Чешкој напала и претукла Чеха Макса Грина, момка који ради за YouTube и зарађује новац као организатор борилачких такмичења Clash of the Stars.

   Међутим, имао је велику несрећу да у Прагу наиђе на Украјинце.  

          Грин, коме је право име Јиржи Јаноух, има проблема са слухом, али воли све врсте борилачких спортова, што је наводно испровоцирало двојицу непознатих мушкараца да изазову тучу. Међутим, он је био дружељубив према погрешним људима који су му нанели само бол, модрице и сломили нос, а на крају и покрали.

          Он је о свему што му се тада догодило испричао порталу top-fight.cz:

          „Био сам у Прагу кад су ме зауставила двојица Украјинаца. У почетку су ми били симпатични. Упитали су ме како се зовем, а пошто сам комуникативан човек, нисам обраћао пажњу на то ко је какав. Започели смо разговор. Није ми промакло да је један од њих имао спортску мајицу са сценом из борилачких вештина па сам погрешно закључио да ћемо пронаћи заједнички језик… Међутим, почели су да се интересују за дрогу, рекао сам им да то не користим, а они су одмах постали агресивни.

          На жалост, више се не сећам детаља, осим да су кренули да ме ударају по лицу. Када су ме пребили, опљачкали су ме, узели су ми све ствари и сломили слушни апарат без кога ништа не чујем…

          – Инцидент се догодио у парку код Анима клуба. Чим сам дошао себи, како сам могао и умео отишао сам до пријатеља. Мој друг је позвао полицију, док су други кренули у потрагу за нападачима… Пронашли су их и када су их упитали шта се догодило, рекли су да сам пао… Затим је стигла полиција која је приметила крв на њиховим ципелама, а имали су и моје ствари“.

          Полицијски извори тврде да се инцидент догодио 18. августа. Отад се, како тврди и сам Јиржи, прилично опоравио, иако чешка полиција и даље истражује овај случај.

          „У болници су ми рекли да имам сломљен нос и још неколико повреда. Нису ми вратили све ствари, а нешто сам морао и да бацим. Најтеже ми је што су нападачи уништили мој слушни апарат. То није јефтина ствар, а без ње не могу да функционишем. Тренутно немам новца да га купим. А са осталим стварима нека се бави полиција“ – написао је Јиржи који је имао у палану да наступа на турниру организације Clash of the Stars у октобру ове године.  

          „После овог инцидента више нисмо сигурни да може рачунати на учешће на турниру – здравље је најпрече“ – објавили су организатори Clash of the Stars.

          Све је више напада као и кривичних дела које грађани Украјине и њихове банде врше на територији Чешке.

          Раније се догодило убиство (https://t.me/czskresistance/4) 23 године старог Циганина Николаса Д. у Брну, затим случај силовања (https://t.me/czskresistance/3) и покушај убиства малолетне 15 година старе девојчице (чије се име крије од јавности) у Плзенском крају, на граници са Немачком.

          Оба кривична дела извршили су Украинци, агресивни млади мушкарци.

           Без обзира што влада покушава да заташка случајеве напада украјинских избеглица на грађане Чешке, податке редовно публикује телеграм канал (https://t.me/czskresistance).