Прочитај ми чланак

Дума: Отказујући изборе, Зеленски призива нови Мајдан

0

Украјински председник говори да се плаши новог државног удара, али га сам провоцира држећи се личне власти и отказујући изборе, наводи Володин и сумира резултате последњих десет година украјинске историје које су се претвориле у трагедију

Украјински председник Владимир Зеленски се, из страха од будућности, држи личне власти и отказује изборе, чиме се нови Мајдан постаје све неминовнији, истакао је председник руске Државне думе Вјачеслав Володин.

„Зеленски говори како се боји новог Мајдана. Изгубио је подршку украјинског народа, па да би опстао, отказује изборе. Самим тим он нови државни преврат у земљи чини неминовним“, рекао је Володин.

Прелепе пароле са Мајдана и колачићи из Стејт департмента САД испоставили су се као обмана украјинског народа – марионетски кијевски режим довео је земљу у ћорсокак, додао је.

„Украјинцима је одузета будућност, тако што су издали националне интересе и продали свој суверенитет Вашингтону“, наводи Володин на Телеграму и сумира резултате последњих десет година украјинске историје које су „постале трагедија за Украјинце“.

Први круг пакла – људи

Украјина је изгубила 53,7 посто становништва и петину својих територија, наводи председник Државне думе.

„Више од десет и по милиона људи побегло је из земље, преко 11 милиона људи је изабрало да буде са Русијом. Кијевски режим, на захтев САД, шаље стотине хиљада људи на клање. Вашингтон и Лондон препоручују Кијеву да снизи старосну границу за мобилизацију на 17 и повећа је на 70 година, да спроведе додатну мобилизацију жена, инсистирајући на вођењу рата у њиховим интересима до последњег Украјинца“, указује Володин.

Други круг – украјинска економија је уништена

БДП земље је прошле године пао за рекордних 30,4 процената, не испуњавају се социјалне обавезе према грађанима, не исплаћују се накнаде и пензије, наводи Володин.

„Финансијска независност је изгубљена. Украјина је банкротирала“, истиче он.

Традиционалне, праве вредности за Украјинце су згажене

„Историја је преписана, вера је издата, а руски, матерњи језик многих грађана Украјине, је забрањен. Уместо тога, пропагирају се европске псеудовредности, промовишу ЛГБТ идеологија, а дрога се легализује“, наводи председник Државне думе.