Прочитај ми чланак

Дугин немо седи поред ковчега: Пријатељи и породица се опраштају од Дарје (ФОТО)

0

Руски медији пренели су вест да је опроштај од трагично настрадале новинарке и политиколога Дарје Дугине почео у Москви.

Комеморација се одржава у телевизијском центру Останкино. Како јавља дописник МК, Дарјин отац Александар Дугин и њена мајка Наталија стоје поред њеног ковчега.

Осим њих, ту је и породични пријатељ – бизнисмен Константин Малофејев.

Дугина је погинула 20. августа на Можајском ауто-путу у Московској области од последица експлозије подметнуте бомбе.

Наталија Вовк осумњичена за убиство Дугине

Федерална служба безбедности Русије саопштила је да иза убиства руске новинарке Дарје Дугине стоје украјинске специјалне службе.

Починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, која је са ћерком допутовала у Русију 23. јула.

– Утврђено је да су злочин припремиле и починиле украјинске специјалне службе. Починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, рођена 1979. године, која је у Русију стигла 23. јула 2022. године заједно са ћерком Софијом Шабан, рођеном 2010. године. У циљу организовања убиства Дарје Дугине и добијања информација о њеном начину живота, изнајмила је стан у Москви у кући у којој је преминула живела – наводи се у извештају.

Након извршења злочина Вовк, заједно са ћерком, отишла је преко Псковске области у Естонију.

Како је пренео „Спутњик“, право презиме осумњичене за убиство Дугине није Вовк, већ Шабан. У бази података руске групе хакера РаХДИт заиста постоје подаци за Наталију Шабан, са њеним другим презименом Вовк. Она је, званично, припадник Националне гарде Украјине. Служи у пуку Азов са чином – редов.

Александар Дугин рекао је да је смрт његове ћерке терористички чин.

Он је рекао да су је непријатељи Русије подло, тајно убили и да Дарја никада није позивала на насиље и рат, пренеле су РИА Новости.

– Као што сви знате, услед терористичког напада нацистичког украјинског режима, 20. августа, при повратку са фестивала „Традиција“ код Москве, моја ћерка Дарја Дугина је брутално убијена пред мојим очима. Била је лепа православна девојка, родољуб, војни дописник, филозоф. Њени говори и извештаји су увек били дубоки, оправдани и уздржани. Никада није позивала на насиље и рат. Била је звезда у успону на почетку свог путовања. Непријатељи Русије су је подло, тајно убили – навео је Дугин.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!