Прочитај ми чланак

Државни чиновник: Кијев је 2021. године почео да гради НАТО базу у Северодоњецку

0

Кијев је још 2021. године почео да гради базу НАТО-а на аеродрому у Северодоњецку, испричао је Спутњику бивши заменик шефа Старобељског окружног тужилаштва Луганске области Владимир Кононов, који је прешао на страну ЛНР.

„Постоје информације да је планирано да се на територији аеродрома у непосредној близини Северодоњецка граде базе НАТО-а. Пут до аеродрома у потпуности је био затворен, сви прилази аеродрому су били затворени. Тамо су се налазили припадници Оружаних снага Украјине који никога нису пропуштали. Нико није видео шта се тамо дешава ни шта тамо раде. Али, према информацијама, градила се база НАТО-а“, рекао је Кононов.

Како је прецизирао, први пут је добио информације о градњи базе НАТО-а на аеродрому у Северодоњецку у другој половини 2021. године.
Бивши министар одбране Украјине Андреј Загородњук изјавио је 2020. године да Украјина планира изградњу две базе по стандардима НАТО-а у Северодоњецку и Маријупољу.
 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!