Прочитај ми чланак

Државна дума позвала на пресецање америчких комуникационих каблова у Атлантику

0

Лидер Комунистичке партије Руске Федерације, Генадиј Зјуганов, позвао је да се пресеку каблови испод Атлантика који повезују САД и Европу. Говорећи у Државној думи, позвао је да се не подстиче тема употребе нуклеарног оружја.

„Већ сам неколико пута рекао да не треба да трчите около с атомским оружјем. Нико није видео како оно пуца и експлодира. Прво покажите све факторе разарања, и схватиће шта је то“, рекао је Зјуганов.

Према његовим речима, против непријатеља треба примењивати методе терора које је користио СССР.

„Ако се озбиљно борите против тих гадова… ето, дигли су у ваздух три цеви – пресеците им три кабла која иду из Америке у Европу. Напали су циљеве на територији РФ – њихови бродови плове свуда по свету, имате довољно средстава.

Проучите целокупно искуство борбе против те појаве. Оно је јединствено, а наша земља има невероватно искуство“, нагласио је лидер КП РФ.

Раније је објављено, да би у лето 2024. године, судећи по низу индикација, могла да се деси велика офанзива Оружаних снага Руске Федерације. У зависности од њених резултата, на јесен-зиму 2024–2025. године ће уследити или контраофанзива Оружаних снага Украјине, или нова офанзива руских трупа, која би могла бити одлучујућа за исход „Специјалне војне операције“.