Прочитај ми чланак

Драматично упозорење: Ембарго на руску нафту ће уништити економију Европе

0

Министар енергетике Словачке рекао је да ће ембарго на нафту из Руске Федерације уништити европску економију, утицати на снабдевање енергентима не само Словачке, већ и Аустрије, Чешке, Украјине, преноси РИА Новости.

Претходно је потпредседник Владе и шеф словачког Министарства економије Ричард Сулик изјавио да је Словачка сагласна са предлогом да се уведе ембарго на испоруке нафте из Русије у ЕУ , али да јој је потребан трогодишњи прелазни период.

Према речима шефа Министарства енергетике, који је дао интервју Политику, садашњи предлог ће угрозити снабдевање енергијом Словачке, Аустрије, Чешке и Украјине .

– То ће уништити нашу европску економију, нагласио је он.

Шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен најавила је данас шести пакет антируских санкција. Према њеним речима, посебно је предложено да се постепено уведе потпуни ембарго на нафту. Истовремено, према речима портпарола Европске комисије Ерика Мамера , предлог за увођење нафтног ембарга Русији узима у обзир чињеницу да су неке земље ЕУ, из више разлога, више зависне од руских енергетских ресурса.