ДРАМАТИЧНА АКЦИЈА НА ПАЦИФИКУ: Специјалци скачу на нарко-подморницу пуну кокаина

0

Америчка обалска стража у четвртак је објавила драматичан видео једног службеника који се баца на подморницу која превози скоро 8.000 килограма кокаина.

Пошиљка послата подморницом, пише НБЦ, вредна је била 232 милиона долара.

Deposit photos/madbit

Стражар Катер Манро види се у видео-снимку како виче на неидентификовани пловни објекат да стане док се помера ка ивици пресретача у источном Пацифику. Чланови посаде затим скачи на врх скоро целе зароњене подморнице која се креће и отварају поклопац.

Особа унутар подморнице може се видети накратко када се отвара поклопац на крају једноминутног видеа.

Око 7.711 килограма кокаина пронађено је са пет осумњуичених кријумчара, речено је из Обалске страже САД за НБЦ. Улична вредност дроге је 232 милиона долара.

Потопна пловила са власититим погоном, познато као „нарко-подморница“, понекад користе картели и кријумчари за пренос наркотика преко граница.

Операција која се догодила 18. јуна једна је од 14 пресечених пловила на обали са Мексиком, Централном и Јужном Америком од стране три пресретача Обалске страже САД од маја до јула. Укупно је заплењено 17.700 килограма кокаина и скоро пола тоне марихуане, са процењеном вредношћу 569 милиона долара.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!