ДРАКОНСКА КАЗНА ЗА ФЕЈСБУК: Пет милијарди долара због кршења приватности

0

Америчка федерална трговинска комисија одобрила је казну у износу од 5 милијарди долара за компанију Фејсбук, и то због кршења приватности својих корисника, преноси „Вол стрит џурнал“, позивајући се на неименоване изворе који су упознати са детаљима у вези са том казном.

Федерална агенција је, по први пут, потврдила да истражује случај кршења приватности компаније Фејсбук, и то након скандала у вези са Кембриџ аналитиком, који се десио пре више од годину дана.

Фото: Танјуг/АП

Од тада, компанија Фејсбук је под јавним надзором, због тога што је откривала више података о својим корисницима другим компанијама, него што су то раније признавали представници овог концерна, који је власник најпопуларније друштвене мреже на свету.

Компанија Фејсбук се терети да је прекршила споразум о сагласности са Федералном трговинском комисијом, који је закључен 2011. године, а који предвиђа да друштвена мрежа има „свеобухватни програм приватности“ и да добије „изричити пристанак“ корисника, пре дељења њихових података.

Казна од 5 милијарди долара највећа је у историји која је изречена против технолошких компанија и знатно је већа од 22,5 милиона долара, колики је био износ са којим је Комисија казнила компанију Гугл 2012. године.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!