Прочитај ми чланак

Добродошли у Велики ресет: На СП у Катару почиње плаћање путем лица!

0

Виса, званични партнер ФИФА за технологију плаћања, планира да донесе оно што назива „иновативним“ технологијама биометријског плаћања на Светско првенство у Катару, које је почело данас. Очекује се да ће преко милион фудбалских навијача отпутовати у Катар како би гледало првенство.

Виса је инсталирала 5.300 терминала за бесконтактно плаћање на локацијама ФИФА, чиме је Светско првенство у Катару турнир са највише могућности плаћања који организује ФИФА. Светско првенство пружа Виси глобалну позорницу за тестирање нових технологија. У Катару, Виса ће пилотирати неколико ограничених пилота који ће показати будућност плаћања.


У сарадњи са Катарском националном банком и ПОП ИД-ом, Виса ће омогућити људима да плаћају коришћењем биометрије лица.

Физичка картица или апликација за паметни телефон неће бити потребна након прве регистрације.

Провајдер плаћања ће такође пилотирати инстант дигиталну картицу. Након скенирања QР кода, одмах ће бити издата дигитална припејд картица која се може чувати у мобилном новчанику.

У саопштењу за штампу у којем се најављују иновативне исплате, виши потпредседник и менаџер групе за ГЦЦ у Виси, др Саида Јафар, је рекао: „Као дугогодишњи партнер ФИФА, Виса жели да пружи фудбалским навијачима из целог света најбољи начин да платите у Катару, док искусите узбудљиве нове иновације као што је фузија уметности, фудбала и технологије у Виса-ином простору Мастерс оф Мовемент. Са хиљадама терминала за бесконтактно плаћање, ФИФА Светско првенство у Катару 2022™ обећава да ће бити ФИФА турнир са највише могућности плаћања за више од милион навијача који долазе да уживају у магији фудбала.”