Добре вести из Кине: Седморо излечено од коронавируса

0

Кинеске провинције и општине објавиле су у четвртак да се више пацијената заражених новим коронавирусом опоравило и напустило болнице.

Четири пацијента који су били заражени вирусом у источној кинеској провинцији Ђангси опоравили су се и отпуштени су из болница у четвртак, након три ранија случаја опоравка који су пријављени раније, пише Синхуанет.

Џанг Веи, стручњак провинцијског штаба провинције Ђангси за хитне случајеве и превенцију и контролу епидемије, рекао је да је за опоравак пацијената кључно рано откривање и правовремено лечење.

Југозападна кинеска провинција Сечуан известила је у четвртак да се први пацијент опоравио од нове упале плућа изазване коронавирусом.

Покрајинска управа традиционалне кинеске медицине у Сечуану рекла је да је пацијент Јанг (34) изолован на лечење у болници у граду Ченгдуу 11. јануара. Њему је дијагностикован коронавирус десет дана касније. Током изолације био је лечен и традиционалном кинеском, али и западном медицином.

Пацијенткиња стара 57 година излечена је и отпуштена из болнице у централној кинеској провинцији Хунан, поред провинције Хубеј, где се налази епицентар епидемије.

У Пекингу се у четвртак лекар, који је заражен новим коронавирусом након путовања у Вухан, опоравио и напустио болницу. То је био пети случај у главном граду да је неко излечен и отпуштен из болнице.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!