• Почетна
  • СВЕТ
  • ДНР: Пет украјинских војника погинуло у минском пољу, које су сами поставили
Прочитај ми чланак

ДНР: Пет украјинских војника погинуло у минском пољу, које су сами поставили

0

1103660644

Украјинска обавештајна група, у којој је било пет бораца, страдала је од мина које је сама поставила у области насеља Андрејевка, саопштио је заменик команданта корпуса Министарства одбране самопроглашене Доњецке народне републике Едуард Басурин.

Припадник украјинске војске током обуке НАТО-а

„У области Андрејевке 72. Бригада Оружаних снага Украјине изгубила је обавештајну групу од пет људи. Разлог за оно што се догодило је слаба професионална припрема војника који су изашли на сопствено минско поље“, рекао је Басурин.

Према његовим речима, у близини Докучајевска су погинула четворица украјинских војника, који су покушавали да изврше борбено извиђање и нашли се на удару ватре једног од одреда украјинске војске.

„Нашли су се под паљбом 72. Самосталне механизоване бригаде која је пуцала из 82-милиметарских минобацача у области Докучајевска. Дакле, кривица за погибију војника лежи на припадницима 72. бригаде који су наводили паљбу“, додао је Басурин.

Према подацима обавештајне службе ДНР, само за последња три дана у Харковску војну болницу су стигла 36 рањена украјинска војника.

„Важно је скренути пажњу на то да команда Оружаних снага Украјине озбиљно умањује своје губитке. Званични представници казнене операције објавили су да су погинула само двојица, а рањена петорица људи у последња два дана“, додао је Басурин.

(Спутник)