Директор СЗО за Европу: Најгоре иза нас, крај пандемије почетком 2022.

0

Директор Светске здравствене организације (СЗО) за Европу Ханс Клуге изјавио је да ће пандемија вируса корона бити окончана почетком 2022. године.

У разговору за данску државну телевизију ДР, Клуге је нагласио да ће и 2021. бити година ковида 19, али година у којој ће се бити много лакше управљати епидемијом у односу на 2020.

© CC0 / пиксабеј

Клуге сматра да је најгори сценарио остао иза нас и да постоји више података о вирусу у односу на 2020. годину, када се први пут почео ширити, преносе Независне.

Наглашавајући како нико не може унапред да зна развој епидемије, Клуге је изнео своју прогнозу: „Мислим да ће се пандемија завршити почетком 2022“.

„И даље ће бити вируса, али мислим да ограничења неће бити потребна. Ово је оптимистична порука“, навео је Клуге.

Говорећи и о мутацијама короне, Клуге је објаснио да су мутације нормалне и да вирус покушава да се прилагоди зараженој особи, али да га брза ширења мутација брину.

Рекао је да помно прате колико су ефикане вакцине развијене против ковида 19 због брзине ширења мутација. Клуге је нагласио како мутације схватају врло озбиљно.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!