Прочитај ми чланак

Директор Фајзера: Американци ће се сваке године примати нове вакцине против ковида

0

Американци ће морати да узимају нове вакцине против ковида мРНА “сваке године” јер нове варијанте настављају да се појављују, рекао је извршни директор Фајзер-БиоНТек Алберт Бурла. И када каже Американци, Бурла мисли и на нас, немојте да мислите да не мисли.

На питање у среду на МСНБЦ-у да ли Американци требају да очекују ​​да ће сваке године узимати нову вакцину против ковид-а, Бурла је одговорио да је “готово сигуран” да ће то бити случај.

“Скоро сам сигуран у то. Кажем ‘готово сигурно’ јер, наравно, регулатори имају последњу реч у свему томе. Али то је лепота мРНА”, рекао је Бурла, додајући да његова компанија може “прилагодити” вакцину “само уз промену секвенце”.

“Из тог разлога, врло сам уверен да ћемо моћи врло брзо одговорити на сваку нову варијанту,” додао је.

Наиме, Бурла је отпевао другачију мелодију у марту када је тврдио да је његова фармацеутска компанија била под притиском да произведе мРНА технологију вакцине против ковид- а, што је он “довео у питање” јер је технологија била “контраинтуитивна” и “била технологија која никада није испоручила нити један производ до тог дана , нити вакцина, нити било ког другог лека.”

Што је још страшније, Бурла се похвалио на годишњем састанку Светског економског форума у Давосу у мају да Фајзер ради на “биолошком чипу” у облику капсуле који би пратио унутрашње процесе појединца, који би утврдио да ли су примили ажуриране вакцине.

„Замислите примену тога. Осигуравајућа друштва знају да лекове пацијенти треба да узимају и онда би могли да их прате”, хвалио се Бурла.

Бурлине примедбе долазе дан након што је Бајден изјавио да ће ускоро “доћи нова пандемија” .

“Проћи ћемо барем ову годину,” изјавио је Бајден у говору. “Потребно нам је још новца. Али не треба нам само више новца за вакцине за децу, на крају; потребно нам је више новца за планирање друге пандемије.”

“ Доћи ће још једна пандемија. Морамо да мислимо унапред.”- додао је Бајден

Фајзер очекује 32 милијарде долара профита у 2022. години од својих експерименталних вакцина јер су ФДА и ЦДЦ одобрили вакцине за децу млађу од 5 година у оквиру Одобрења за хитну употребу.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!