Прочитај ми чланак

ДЕСЕТИНЕ МРТВИХ Први снимци из Индонезије након земљотреса (ВИДЕО)

0

Индонезијску провинцију Западна Јава данас је погодио стравичан земљотрес јачине 5,6 степени по Рихтеровој скали, према првим информацијама погинуло је најмање 46 људи и више од 700 повређено, а страхује се да под рушевинама има много више жртава.

Информацију о погинулима саопштио је локални званичник Херман Сухерман, а на друштвеним мрежама убрзо су се појавили језиви снимци разорног потреса.

Владин званичник из Цианџура, града на Западној Јави, где се налазио епицентар земљотреса рекао је за канал Метро ТВ да је само у једној болници у тој области умрло 20 људи за сада, пренео је Ројтерс.

Локални званичници рекли су да је тешко оштећено на десетине зграда и кућа.

Завод за метереологију и геофизику (БМКГ) саопштио је претходно да је земљотрес јачине 5,6 степени по Рихтеровој скали потресао главни град Индонезије, Џакарту, а да је епицентар потреса био у месту Цианџур у Западној Јави, на дубини од 10 километара.

Неки људи су евакуисали канцеларије у централном пословном кварту Џакарте, док су други пријавили да осећају да се зграде тресу и да виде како се намештај помера, рекли су очевици Ројтерсу.