Прочитај ми чланак

ДеСантис уводи закон КОЈИ ЗАУВЕК забрањује увођење било каквог вакциналног пасоша

0

Републикански гувернер Флориде Рон ДеСантис планира да уведе закон који ће, између осталог, спречити Флориду да буде „држава биомедицинске безбедности“. Законом ће бити забрањени сви вакцинални пасоши било које врсте.

ДеСантис је рекао да је сврха закона да „пропише слободу“.

„Када је свет изгубио разум, Флорида је била уточиште здравог разума, која је снажно служила као ослонац слободе“, рекао је републикански гувернер у уторак. „Ове мере ће обезбедити да Флорида остане таква и обезбедиће значајну заштиту за слободу говора за лекаре.

„Захтевало се од нас да се у протеклих неколико година супротставимо главним институцијама у нашем друштву: бирократији, медицинском естаблишменту, медијима, па чак и председнику Сједињених Држава који су заједно радили на наметању стања биомедицинске безбедности друштву. ,” додао је он.

ДеСантисов генерални хирург др Џозеф Ладапо рекао је да подржава закон јер би заштитио слободну размену идеја између медицинских стручњака.

„Као истраживач здравствених наука и лекар, лично сам био сведок како успешни научници добијају претње због својих ставова“, рекао је Ладапо. „Међутим, многе од ових позиција су се показале исправним, као што смо сви видели у последњих неколико година. Све медицинске стручњаке треба подстицати да се баве научним дискурсом без страха за живот или каријеру.

Закон би такође заштитио слободу говора медицинских стручњака штитећи њихове верске ставове и њихово право да се не слажу са преферираним наративом. Предлог закона би такође заштитио слободу избора лекара забраном дискриминације на основу статуса вакцинације, тестирања и ношења маски.