Прочитај ми чланак

ДеСантис најављује план за истрагу вакцина против ковида

0

Гувернер Флориде Рон ДеСантис најавио је да покреће истрагу за „сваког и сва кршења протокола“ у вези са експерименталним вакцинама против ковида.

„Данас најављујем петицију Врховном суду Флориде да покрене велику пороту на нивоу државе да истражи све неправде… у вези са вакцинама против ковид-19“, рекао је ДеСантис током округлог стола „Комитета за интегритет јавног здравља“ у уторак.

„То ће доћи са правним процесима који ће моћи да добију више информација и да донесу правну одговорност онима који су починили недолично кршење протокола“.

„Моћи ћемо да добијемо податке без обзира да ли они желе да их дају или не. На Флориди је незаконито обмањивати и лажно се представљати, посебно када говорите о ефикасности лека“, додао је он.

ДеСантис је такође најавио да Флорида успоставља Одбор за интегритет јавног здравља, који би могао да замени политизоване Центре за контролу и превенцију болести (CDC).

„И тако на Флориди стварамо оно што зовемо Комитет за интегритет јавног здравља“, рекао је он. „То је комитет стручних истраживача који ће моћи да процене препоруке и смернице у вези са јавним здрављем и здравственом заштитом, али посебно може да понуди критичке процене ствари које доносе бирократије као што су ФДА, CDC и НИХ“.

„Све што ће [CDC] објавити, само претпостављате, у овом тренутку, да није вредно папира на којем је штампано“, приметио је ДеСантис.

Гувернер Флориде је такође приметио да не само да вакцине нису довеле до смањења смртности од свих узрока, већ се вишак смртности заправо ПОВЕћАО након увођења вакцина.

„Очигледно је да је у 2020. дошло до повећања вишка морталитета јер је ковид био ту, а онда имате масовно увођење мРНА вакцина 2021.“, рекао је он. „И помислили бисте да ће доћи до смањења вишка морталитета, а једноставно га није било на местима која су имала заиста високу увођење мРНК. И нисте приметили пад смртности од свих узрока и још увек сте имали упорни вишак морталитета на многим од ових места”.

Главни лекар Флориде др Џозеф Ладапо, који је такође био присутан на округлом столу, изјавио је да ће држава проучити „учесталост праћења миокардитиса у року од неколико недеља од вакцинације људи који су умрли од ковид-19“.

У дискусији за округлим столом учествовали су бројни лекари и стручњаци, а теме су се кретале од цензуре стручњака који су се противили званичном наративу до универзитета који су приморавали студенте да носе неефикасне маске и приме експерименталне вакцине против ковид-а.

ДеСантис је први пут најавио иницијативу за одговорност због ковид-а прошле недеље након што је цитирао неколико студија које показују повећан ризик од миокардитиса и перикардитиса код младих мушкараца који су добили експерименталну вакцину.

CDC је раније признао да ињекције доводе до повећаног ризика од миокардитиса.

И даље излазе подаци који откривају да је вакцина против ковид-19 не само неефикасна, већ и изузетно небезбедна.