Прочитај ми чланак

Деки Берић из предграђа Кијева послао поруку Србима: Ово је право стање на фронту

0

Српски снајпериста и херој Дејан Берић, јавио се Народним патролама, гледаоцима и читаоцима портала "Србин инфо" из предграђа Кијева где се бори на страни руских ослободиоца.

Он је позвао народ Србије да дођу на велики протест против НАТО пакта и за подршку Русији 24. марта у 18 часова и 30 минута испред Генералштаба у Београду.

Такође, Берић је изнео и своје виђење досадашњих борби у Украјини.

– Мислио сам да ће бити потребно месец и по до два да се заузме Луганска и Доњецка област. Затим још отприлике толико да се ослободе велики градови Мариупољ, Харков, Запорожје и да се затим свим силама крене на Кијев.

Први део је одрађен буквално за две недеље. Можда звучи нереално, међутим број наших људи је углавном мањи од Украјинаца . По питању артиљерије такође они имају више.

Међутим, авијација је донела предност и довела је до победа и заузимања огромних територија. За оне који не знају колика је територија већ ослобођена – отприлике као цела Енглеска.

Напредак је на свим деловима фронта. Губитака има као и сваком рату. Рањених много углавном од артиљерије.

Могу вам рећи да млади војници који су одједном упали у рат показују храброст својствену нашим народима.

Украјинска армија се такође бори добро ,међутим то што раде са цивилима и бомбардовањем својих градова, то је страшно. Више се не труде да из једног града испале тактичку ракету. Сада из једног дела града туку по другом делу града и по цивилима. За то окривљују Русе. Али су заборавили да људи данас користе мобилне телефоне.

Укратко, напредујемо много брже него што сам очекивао. Почело је чишћење великих градова, наши су у Мариупољу до центра дошли. На све уцене запада Русија се не обазире, као да их и нема и руководство ради оно што треба. Ако се настави овим темпом, рат је готов за два месеца – објаснио је Берић.