Прочитај ми чланак

Дејан Берић: Кијев је хтео да капитулира још у априлу, али их је Америка спречила

0

Познати српски добровољац у Донбасу, снајпериста Дејан Берић, гостовао је на Јутјуб каналу ХелмКаст. Интервјуисао га је новинар Миодраг Зарковић који тренутно борави на првој линији фронта у Украјини.

Као и обично, Берић износи низ занимљивих детаља о догађајима у којима је сам учествовао, говори без длаке на језику и неувијено, због чега су разговори с њим увек занимљиви.

Дејан Берић је држављанин Србије који се почетком 2014. придружио снагама ДНР, те као снајпериста учествује у борбеним операцијама против нацистички индоктрираних „Азов“ паравојних јединица у текућем рату у Донбасу.

У Интервјуу, Дејан Берић говорио зашто руска Специјална операција тече „споро“, тврдећи да је руски председник Владимир Путин издао наређење да се акције спроводе тако да би се умањили непотребни губици на руској страни, али и смањио број цивилних жртава које Украјинске јединице често намерно излажу опасности.

Такође, Берић узноси податак обавештајних служби да је Украјина била спремна да капитулира у априлу, али да их је Америка спречила у томе.

Цео интервју можете погледати на видео снимку