Прочитај ми чланак

„Да објасним будалама које воде Европу, Трећи св. рат се неће водити тенковима“

0

Испоруке тенкова и оклопних јединица Украјини неће спречити избијање трећег светског рата, ако до тога уопште и дође. То је у суботу изјавио заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Како је рекао, одбрана Украјине, која ником у Европи није ни потребна, неће помоћи „трулом Старом свету да избегне да плати за своје грехе“.

Према речима Медведева, ако уопште и дође до трећег светског рата, он се неће водити из помоћ тенкова и авиона, већ ће се цео свет претворити у пепео.

Подсетио је на то да Велика Британија, између осталог, захтева да земље Алијансе треба да Кијеву испоруче наоружање истог тренутка, као и да ће ти ловци, тенкови и ракете великог домета спречити експанзију Русије и избијање трећег светског рата.

„Таквих будала у структурама власти у Европи има безброј“, додао је он.

Подсетимо, Немачка је после више месеци премишљања саопштила да ће Кијеву послати тенкове „леопард“, а истог дана су и америчке власти саопштиле да ће Кијев од Вашингтона добити тенкове „абрамс“.

Убрзо затим огласила се и Велика Британија која је саопштила да планира да испоручи Украјини тенкове „челенџер 2“ крајем марта.