Прочитај ми чланак

ЦИА ПРИЗНАЛА: “НЛО? То смо били ми“

0

NLO 27

Какве везе има ЦИА са “сумњивим НЛО активностима” на америчком небу педесетих и шездесетих година прошлог века?

Када се крајем 2014. у Америци појавила листа 10 чланака који су били најпопуларнији на Твитеру, на првом месту се нашао твит који је послала ЦИА и који је гласио :”Извештаји о чудним активностима на небу током педесетих година? То смо били ми.” У оквиру те поруке нашао се и линк за извештај ове агенције дуг 272 стране, под насловом “The CIA and the U-2 Program 1954-1974”.

У извештају се наводи да је ЦИА одговорна за више од половине “примећених НЛО кретања” на небу педесетих и шездесетих година прошлог века. Наиме, ЦИА је у то време тестирала авион У-2 на висини од 18 км. Како човек још није имао летелицу која лети тако високо, многи људи су посумњали да је У-2 у ствари НЛО.

Извештај такође наводи да су средином педесетих година комерцијални авиони летели на висини од шест километара, војни на 12 км, тако да је логично зашто се сумњало на ванземаљце “чији су летећи тањири примећени” 18 км изнад земље.

Овај документ ЦИА је настао 1998, а чуван је у тајности до 2013, када је дат на увид јавности.

IDIL islamisti T
ЦИА – спонзор светског терора

Америчка интрига са исламистима Блиског Истока испоставила се врућом и плодотворном. Међутим, не у добром смислу речи. Леди Слобода је створила толико радикалних група по читавом свету, да јој се самој подигла коса на глави.

У време хладног рата ЦИА је чинила све могуће и немогуће како би дискредитовала Совјетски Савез. Али ни Ал-Каида, ни ИДИЛ нису се спријатељиле са Вашингтоном.

Терористи су одбили улогу марионета за свргавање неугодних режима. Као доказ ставили су одсецање америчких глава на покренту траку. Терористи траже стварање сопственог режима. Исламски калифат. САД и низ држава Перијског залива већ на лицу места су схватиле да више неће моћи да кокетирају са исламском опозицијом.

Тероризам је појава маргиналих група. Данас су се око Исламске државе Ирака и Леванта (ИДИЛ) груписали криминални елементи разних националности, каже политиколог Али Гаџизаде:

„Исламистички шљам малте не из читавог света окупио се око ове организације. Они су се борили и боре се не само против режима Асада, већ и против других групација, које се боре против Асадовог режима. Поједине маргиналне групације које су прошле припрему или „испирање мозгова“ у низу земаља могу да пожеле нешто да ураде, али опет оне су врло маргиналне”.

Исламисти користе разне организације, удружења, фондове помоћи, како би привукли Европљане на своју страну. И њима то нажалост полази за руком, посебно у веку масовне миграције народа, сматра професор Института за земље Азије и Африке Московског државног универзитета Владимир Исајев:

„Постоје одређени прорачуни, између осталог и научни, да када број имиграната у неком друштву достиже 10-12% укупног броја становника дате земље, наступа критична тачка. Још неколико процената и то је већ критична тачка. Започињу разни социјални нереди. А пошто имиграција сада тече у многоме из муслиманских земаља у развијене земље, тако је испало да је то ако хоћете најоштећенији део становништва, који је простије обрадити како би се тиме користили организатори терористичких организација, куда они увлаче упорне и не превише компетентне људе”.

Сви разговори да су Американци финансирали само умерене оружане групације, а неумерене нису, звуче неискрено. Сваки здраворазумски човек тешко може да замисли „умерене главосече“ који под амфетамином јуре са аутоматима и камама.

Највероватније схватање ћорсокака у који су доспеле САД у региону и принудило их је да у хитном поретку направе коалицију против Исламске државе. Како кажу класици: „Ја сам те родио, ја ћу те и убити“. САД у саставу међународне коалиције бомбардују из ваздуха положаје терориста, само од тога терориста нема мање.

(Б92,